Ухватили су се за главу навијачи Војводине и застао је дах присталицама Чукаричког у 72. минуту утакмице 12. кола Супер лиге Србије између ова два тима, када је млади 18-годишњи омладински репрезентативац Србије из редова Воше Мирко Топић упутио ударац ка голу домаћина са преко 20 метара, а лопта, уместо мреже, погодила стативу гола Београђана.

Ипак, тај шут, али и свеукупан утисак који је оставио током 90 минута на Бановом Брду, показатељ су да Топић поседује неоспоран фудбалски таленат и да, ако настави правилно да се развија, може да израсте у играча достојног неке од најјачих лига у Европи.

Након што су се слегли утисци са утакмице, он истиче да није незадовољан освојеним бодом, као ни игром коју су приказали црвено-бели.

– Мислим да је виђен прави дерби кола и да је, без обзира на то што су изостали погоци, утакмица оправдала очекивања гледалаца. Додуше, ми смо обазриво и мало више дефанзивно ушли у меч, јер нам је било важније то да не примимо гол. Ипак, имали смо своје шансе и остаје жал што их нисмо искористили, поготово тај мој шут двадесетак минута пре краја меча. Но, мислим да смо на терену ипак испунили све оно што је шеф тражио од нас и зато не можемо бити незадовољни – каже Топић.

Њему је ово био први пут ове сезоне да је одиграо свих 90 минута на неком мечу, иако је у стартну поставу уврштен тек након што се разболео Марко Ђуришић (22), буквално неколико сати пре почетка утакмице.

– Да, помало изненада сам се нашао у стартној постави и то по први пут ове сезоне. Имао сам малу трему, али позитивну, а сада када саберем утиске, мислим да могу бити задовољан својим наступом. Но, то је сада већ иза нас и зато се окрећем ономе што следи – напомиње Топић.

Оно што најпре следи јесте меч осмине финала Купа Србије против Синђелића, у среду од 18 сати на „Карађорђу“.

– Нема потребе да наглашавам да ћемо и на том мечу ићи на победу и да нам је пролазак даље једини циљ и обавеза. Још пре почетка сезоне, рекао сам да бих волео да изборимо пласман у Европу и да освојимо Куп и за сада јако добро идемо ка остварењу тих циљева. Наравно, да бисмо у томе успели, мораћемо играти барем једнако добро као до сада, а лично не сумњам да ће тако и бити – истакао је Топић.