obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

DUBNICA: Gradski stadion. Gledalaca: 3.700. Sudija: Lerijeus  (Švedska). Strelci: Simon u 19. , 53. i 59.  i Da Silva u 71.  minutu za Trenčin. Žuti kartoni: Baez, Lobotka (Trenčin), Crveni karton: Živković (Vojvodina)

 

TRENČIN: Volešak, Mišak  (Hajradinović), Baez (Rundić), Kubik , Da Silva , Holubek , Čegli , Ramon , Simon , Lobotka , Kleščik .

VOJVODINA: Jovanić , Puškarić5 (Živković ), Nastić , Radoja , Babić , Pekarić , Alivodić , Poletanović , Veselinović 6(Popara), Makarić  (Stojanović), Ivanić .

 

Da Vojvodina nije mogla gore da prođe na žrebu za kvalifikacije za Ligu Evrope, dobilo je, na žalost, potvrdu i na jučerašnjem meču na severoistoku Slovačke, kada je vrlo dobri Trenčin po kišom natopljenom terenu očitao čas modernog fudbala igračima iz Novog Sada. Naprosto, Vošina mlađarija se namerila na boljeg od sebe.

Već od starta meča bilo je jasno ko će biti gazda na terenu. U prva dva minuta, Trenčin je imao dve dobre šanse, i samo zahvaljujući Jovaniću rezultat se nije menjao. Držali su se naši momci samo do 19. minuta, kada se odlični Simon na levoj strani lepo oslobodio Puškarića i topovskim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio suprotni ugao gola Vojvodine za 1:0. Do kraja poluvremena, nastavljena je dominacija Trenčina, domaćini su propustili nekoliko šansi, a Vojvodina je bila potpuno podređena i bezopasna.

Kada je počelo drugo poluvreme, Vojvodina je izvela nekoliko solidnih akcija i oni kojima je belo – crvena boja na srcu  ponadali su se boljem izdanju svojih ljubimaca. To je potrajalo vrlo kratko, a onda je Trenčin opet zagospodario terenom. Kao na traci ređali igrači u belim dresovima ređali su dobre akcije, nije se znalo odakle „vetar duva“ prema Jovaniću. U 53. minutu na dobru asistenciju Kubika Simon je povećao na 2:0, a het trik sjajni napadač je postigao šest minuta kasnijenakon akcije kao iz udžbenika domaćih fudbalera: brzo, jednostavno i tečno, lopta je sa leve strane od Kubika stigla na drugu stativu do Simona, 3:0 za Trenčin!

Tada je voda došla do grla, a onda je, mladi Marko Živković pao na provokaciju Lobotke  u 65. minutu, kada je nakon sitne čarke sa njim rukom zakačio domaćeg napadača po glavi, ovaj je pao kao da ga je grom pogodio, a Živkoviću je pokazan put u svlačionicu. Nakon toga, namučena Vojvodina nije imala snage i znanja da bilo šta promeni na terenu. Kao epilog toga, isporučen im je i četvrti gol, ovga puta od Da Silve u 71. minutu. Posle svega viđenog juče u Dubnici, rezultat je logičan epilog onoga što se događalo na terenu. Vojvodina se namerila na mnogo, mnogo boljeg.