Dušan Grujić i Hideki Matsunaga

 

Fudbalski trener i direktor za razvoj omladinskog fudbala japanske Džej lige Hideki Matsunaga provešće godinu dana na stažiranju u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“.

Omladinska škola „Ilija Pantelić“ dobila je još jedno priznanje za svoj stručan rad tokom prethodnih godina. Tokom 2017. godine (preciznije, od februara 2017. do februara 2018), na stažiranju u omladinskoj školi FK Vojvodina boraviće Hideki Matsunaga, fudbalski trener iz Japana i direktor za razvoj omladinskog fudbala Džej lige, najelitnijeg ranga takmičenja u ovoj azijskoj zemlji.

Poznato je da azijske zemlje, pa tako i Japan, sve više i više ulažu u razvoj fudbala, a to se ne odnosi samo na investicije za dovođenje poznatih fudbalera i stvaranje bolje infrastrukture, već i na stručan rad u mlađim kategorijama. U prethodnom periodu, predstavnici Džej lige tražili su klub u koji bi poslali svog predstavnika da stiče dragoceno iskustvo, a iako su u konkurenciji bili i mnogi poznati evropski klubovi poput Ajaksa ili Borusije Dortmund, izbor je pao na Vojvodinu zbog procene da će upravo ovde naučiti ono što im je trenutno najvažnije za ovu fazu razvoja njihovog omladinskog fudbala.

Sve detalje saradnje, Matsunaga je dogovorio sa direktorom omladinske škole „Ilija Pantelić“ Dušanom Grujićem, a u narednom periodu u planu je i šira saradnja između dve strane, koja bi podrazumevala i odlazak pojedinih trenera iz Vojvodine u Japan na razna stručna usavršavanja.