obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Veliki broj utakmica tokom istorije odigrali su Crvena zvezda i Vojvodina i svaka od njih, bez obzira na sve bila je derbi. Sutrašnje ¼ finale nacionalnog kupa neće se po ničemu razlikovati od dosadašnjih, osim naravno po rezultatu. Sastaće se dve ekipe sa istim željama, a čija će želja i motiv biti jači saznaćemo  oko 19 časova na našem najvećem stadionu.
Tradicija je u svakom slučaju na strani Beograđana. Pogled na statistiku govori da je u poslednjih 7 kup utakmica Crvena zvezda 6 puta pobedila Vojvodinu, a samo jedan susret završen je bez golova (sezona 1996/97 kada su se u finalu igrale dve utakmice, u Novom Sadu je bilo 0 : 0, a u revanšu 1 : 0 za Crvenu zvezdu)

KUP UTAKMICE VOJVODINA-CRVENA ZEZDA

 

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA  0 : 3                      Finale kupa          2009/10

CRVENA ZVEZDA-VOJVODINA   2 : 0                     Finale kupa          2006/07

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA   0 : 0 (penali 3 : 4) ¼ finale kupa       2002/03

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA   1 : 1 (penali 4 : 5) ½ finale kupa       2001/02

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA   0 : 2                     ½ finale kupa       1998/99

VOJVODINA-CRVENA ZVEZDA   0 : 0                     Finale kupa           1996/97

CRVENA ZVEZDA-VOJVODINA   1 : 0                     Finale kupa           1996/97

 

U najavi jednog od najvažnijih ovosezonskih ispita novosadskih “crveno-belih”, Šef stručnog štaba Vojvodine kaže :

-Nema mnogo toga što treba reći u uvodu ove utakmice. Završavamo sezonu sa dvomečom protiv Crvene zvezde oba puta na njihovom stadionu. Naša dva duela s pravom izazivaju veliku pažnju sportske javnosti. Utakmice su potpuno različitog karaktera jer u prvenstvu imate mogućnost da eventualni poraz na kraju ne utiče na plasman dok u kupu, znamo svi dobro, popravnog ispita nema.
Susret ¼ finala kupa je od velikog značaja za oba kluba, a mi naravno razmišljamo samo o značaju koji ta utakmica u ovom trenutku ima za Vojvodinu.
Jako želimo pobedu nad Crvenom zvezdom ali znamo da to ni malo nije lako i da imamo jako lošu tradiciju u kup utakmicama sa našim sutrašnjim rivalom. Nasuprot tome u prethodnih nekoliko prvenstava imamo pozitivan skor. Sve ovo što sam rekao nema neki veliki značaj jer sutra se sastaju dva potpuno različita tima u različitim okolnostima i ova nosi neku svoju potpuno novu priču.
Da bi se pobedila Crvena zvezda na njenom stadionu potrebno je da igrači Vojvodine budu na gornjoj granici svojih mogućnosti, besprekorno motivisani u šta  apsolutno ne sumnjam. Uz motivaciju i želju za pobedom potrebno je da držimo najviši nivo koncentracije ne svakog minuta, nego svakog sekunda utakmice. Maksimalna disciplina u igri se podrazumeva sama po sebi jer Zvezda ima jako puno kvaliteta u svom ofanzivnom delu tima. To im je najveći kvalitet uz izuzetnog golmana koji sa velikom energijom brani za svoj tim i daje mu stabilnost i sigurnost.
Ako budemo koncentrisani, motivisani i disciplinovani onda verujem da imamo šanse da savladamo velikog rivala na njegovom terenu. Kada bih se izražavao u procentima, rekao bih da su šanse 50-50.
Na kraju, ko bude bolji na terenu neka odnese pobedu i ode u ½ finale kupa.

TRAJKOVIĆ PREHLAĐEN, LEKOVIĆ SIGURNO NE IGRA

Reprezentativniog štopera “crveno-belih” Branislava  Trajkovića nekoliko poslednjih dana muči prehlada pa je trenirao smanjenim intenzitetom. Prema rečima trenera Nikolića on će sigurno biti u konkurenciji za sastav dok se levi bek Nikola Leković još uvek nije oporavio od povrede.
Svi ostali igrači sun a raspolaganju stručnom štabu.

VOJVODINA OD DANAS U KARANTINU

Nakon današnjeg treninga ekipa Vojvodine povlači se u karantin gde će ostati sve do polaska u Beograd koji je predviđen za sutra u 14:00 časova.

 

http://youtu.be/Z6OqFepqyFA