Фудбалски клуб Војводина бележи одличне резултате у Супер лиги Србије ове сезоне и тренутно се налази на другом месту на табели. Међутим, осим у резултатском, „стара дама“ је ове сезоне у још једном параметру међу водећима у Србији, а то је гледаност, односно посета на утакмицама.

Наиме, на основу званичних података, Вошу је ове сезоне на 11 одиграних кола гледало укупно 37.200 гледалаца, што доноси просек од 3.381 гледаоца по мечу. Ако се рачунају само утакмице на којима је Војводина била домаћин, онда је посета на њеним утакмицама била још боља, пошто је Воша у просеку на сваком мечу могла да рачуна на подршку од стране 4.583 навијача, рачунајући притом и утакмицу у првом колу против Мачве, коју су црвено-бели, услед реновирања терена на „Карађорђу“, одиграли у Бачкој Паланци.

Очито је да су навијачи и симпатизери Војводине препознали нову енергију и тежњу руководства клуба да од „старе даме“ поново направи клуб за поштовање и то не само у домаћим, већ и у европским оквирима, а наравно, томе су свакако допринеле игре и резултати црвено-белих, који под вођством тренера Ненада Лалатовића на сваком мечу играју врло отворено, нападачки и на победу, приказујући притом велико пожртвовање и борбеност од првог до последњег минута.

Председник ФК Војводина Војислав Гајић још једном се захвалио навијачима на феноменалној подршци током ове сезоне.

– Неизмерно ме радује то што добри резултати и све оно што свакодневно радимо у фудбалском клубу Војводина препознају наши навијачи и што су ове сезоне у великом броју присутни на утакмицама свог клуба. То је показатељ да се створило велико јединство између руководства, играча и навијача, а када је тако, уверен сам да не постоји циљ који заједнички не можемо да остваримо. Овом приликом, позивам наше навијаче да у великом броју дођу и на наредни првенствени меч против Чукаричког, који нам је директан ривал у борби за пласман на европску сцену, а сигуран сам да ће наши играчи својим залагањем и борбом умети да покажу колико цене и вреднују њихову подршку – изјавио је Гајић.