Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji. Od 18 časova, na stadionu u Krškom, rival će im biti ekipa Triglava iz Kranja, koja je prošle sezone zauzela osmo mesto u Prvoj ligi Slovenije.

Reč je o klubu koji je osnovan daleke 1920. godine, a sadašnji tim mu je sačinjen pretežno od Slovenaca i samo dvojice Hrvata. Trener ekipe je Slovenac Dejan Dončić, a Triglav svoje utakmice igra na stadionu SC „Kranj“, kapaciteta 4.600 mesta i kod kuće nastupa u bordo, dok u gostima igra u kompletno beloj opremi.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović najavio je da će i danas pružiti priliku dvema različitim postavama da odigraju po 45 minuta, s tim da u timu sigurno neće biti štopera Nikole Vasiljevića, koji je juče doživeo bolnu povredu članka, a pod znakom pitanja je i napadač Bojan Matić, koji je, usled lakše povrede, propustio jučerašnji popodnevni trening.

Današnju utakmicu posmatraće i sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić, koji se juče pridružio ekspediciji FK Vojvodina u Termama Čatež.