obrazac-za-slike---vesti

 

 

Posle šest neuspelih pokušaja, Vojvodina je u sedmom finalu nacionalnog Kupa konačno osvojila trofej.

Dugo čekani pehar, trener talentovane generacije novosadskog kluba Branko Sosa Babić, posvetio je nedavno preminuloj legendi jugoslovenskog i srpskog fudbala Vujadinu Boškovu.

„Preneo bih porodici Boškov zahvalnost za sve ovo. Njegov duh bdi nad našim sportskim centrom i klubom. Ja im u ime svih igrača poklanjam ovaj trijumf“, izjavio je Babić po završetku meča sa Jagodinom na stadionu Partizana.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, ovaj put radovala se Vojvodina golovima Envera Alivodića i Srđana Babića.
Vodeći pogodak, Alivodić je posvetio preminulom predsedniku „lala“ Ratku Butoroviću, koji ga je i doveo u klub iz Novog Pazara, januara prošle godine.

„Ovo je istorijski uspeh za klub, a i moj gol je svakako istorijski. Presrećan sam. Došli smo da igramo fudbal, poštovali smo šta nam je trener rekao, svih 90 minuta smo bili koncentrisani i na kraju uspeli da dođemo do prvog trofeja za klub posle mnogo godina“, izjavio je 29-godišnji vezista.

Strelac drugog gola, tek od nedavno punoletni Banjalučanin Srđan Babić, zahvalio se saigračima, svima u klubu i navijačima, a potom na pitanje da li će po završetku sezone ostati u klubu kratko poručio:

„Voleo bih da posle osvojenog trofeja ostavim i veći trag u Vojvodini. Videćemo šta će biti“.

Trener Jagodine Mladen Dodić priznao je da su Novosađani zasluženo pobedili.

„Ovo je izuzetno bolan poraz, ali Vojvodina je zaslužila trofej. Bila je bolja, stvorila je više šansi. Kada primate golove krajem prvog i početkom drugog poluvremena i promašite penal, previše je to grešaka. Igrači su pokazali veliku želju, ali videlo se da je mnogo teže odbraniti nego osvojiti trofej“, rekao je Dodić.

„Mondo“