Filip Malbašić

 

Fudbaleri Vojvodine Bogdan Planić, Filip Malbašić i Aleksandar Paločević uvršteni su u idealan tim Super lige Srbije za sezonu 2016/17.

U izboru koji je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, a u kojem su glasali fudbaleri iz Super lige Srbije, izabran je idalan tim srpskog prvenstva za sezonu 2016/17. Među najboljih 11, nalaze se čak trojica fudbalera Vojvodine: Bogdan Planić, Filip Malbašić i Aleksandar Paločević. Više igrača od Voše u idealnoj postavi ima samo aktuelni osvajač duple krune Partizan (pet), a tu su još i dvojica fudbalera Crvene zvezde i jedan član Voždovca.

Idealni tim Super lige Srbije za sezonu 2016/17, po izboru igrača, izgleda ovako: Zoran Popović (Voždovac) – Miroslav Vulićević (Partizan), Bogdan Planić (Vojvodina), Bojan Ostojić (Partizan), Dušan Anđelković (Crvena zvezda) – Everton (Partizan), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Mičel Donald (Crvena zvezda) – Filip Malbašić (Vojvodina), Leonardo (Partizan), Uroš Đurđević (Partizan). Za najboljeg igrača lige izabran je napadač Partizana Uroš Đurđević, a za najboljeg trenera Marko Nikolić.

Bogdan Planić (25) je ove sezone bio standardni član odbrane Vojvodine, odigrao je 31 utakmicu i postigao jedan gol. Filip Malbašić (24) je odigrao čak 44 meča, postigao 20 golova u svim takmičenjima i zabeležio šest asistencija, pri čemu su ga navijači Vojvodine sa sajta „fkvojvodina.com“ izabrali za igrača sezone u timu crveno-belih. Aleksandar Paločević (23) je odigrao 43 utakmice, postigao 10 golova i ostvario šest asistencija, a zabeležio je i jedan nastup za reprezentaciju Srbije. Na meču protiv selekcije SAD u San Dijegu, njemu je pripala čast da nosi kapitensku traku našeg nacionalnog tima.