Vojvodina - Osijek

 

Mlađi kadeti Vojvodine pobedili su ekipu Osijeka rezultatom 2:0 (1:0), u drugom kolu grupe D na Turniru prijateljstva.

Oba gola za Vošu postigao je Matković u 14. i 43. minutu. Posebno lep bio je prvi pogodak, koji je fudbaler Vojvodine postigao lob udarcem sa oko 30 metara, mada je i drugi gol postignut sa velike udaljenosti, odličnim šutem sa oko 25 metara. Pored njega, u timu Vojvodine najviše se istakao još golman Barjaktarov, koji je uspeo da odbrani jednaesterac. Nažalost, ekipa Vojvodine meč je završila sa igračem manje, pošto je u 60. minutu drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Nikola Vasiljev.

Crveno-beli su nastupili u sastavu: Barjaktarov, Dimitrijević, Vasiljev, Miljan, Marjanović, Matković, Topić, Pevač (od 58. Brborić), Šavija (od Grek), Nijemčević (od 60. Siljanovski) i Cicmil.

U drugom meču drugog kola ove grupe, Sarajevo je identičnim rezultatom 2:0 savladalo Vardar, pa je Voša tako preuzela prvo mesto na tabeli sa četiri boda, Sarajevo i Osijek imaju po tri, dok Vardar ima samo jedan bod. U poslednjem kolu, mlađi kadeti Vojvodine sutra od 13:45 sati igraju protiv Sarajeva, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sport klub.

Plasman u polufinale izboriće samo pobednici grupa.