Stevan Mrnuštik

 

Najstariji navijač Vojvodine Stevan Mrnuštik preminuo je danas u svojoj 101. godini.

Od fudbalskog kluba Vojvodina danas se oprostio čovek koji mu je podršku pružao praktično od samog njegovog nastanka. Stevan Mrnuštik, najstariji navijač „stare dame“, preminuo je danas u svojoj 101. godini.

Kao veliki zaljubljenik u fudbal i crveno-bele boje Vojvodine, bio je svedok praktično čitavog razvoja kluba kroz sve periode njegove istorije. U jednom od svojih intervjua, s ponosom je govorio o poznanstvima sa legendama ne samo Vojvodine, već i srpskog fudbala, poput Aleksandra Tirnanića, Moše Marjanovića, Vujadina Boškova, Todora Veselinovića, Lazara Vasića i drugih, kao i o tome kako pamti izgradnju stadiona „Karađorđe“, na kojem se svojevremeno bavio atletikom. Upravo bavljenje sportom omogućilo mu je ovako dug život, a on je i u poznoj starosti imao svoju sezonsku ulaznicu i povremeno, kao protiv Viktorije Plzen prošle sezone, dolazio na stadion da pruži podršku igračima Vojvodine.

Čitav svoj život, deda Steva je proveo u Novom Sadu. Pamti i voli ovaj grad od trenutka kada je imao 30.000 stanovnika. Kada je, iz Petrovaradina, peške išao preko mosta Franca Jozefa u Novi Sad, u školu. Kada je u njemu video prvi automobil, prvi motocikl, prve tramvaje, prve bulevare…

Sahrana Stevana Mrnuštika održaće se u subotu u 11 časova na groblju u Petrovaradinu.

Njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.