DSC_0022

 

 

U subotu 07. marta sa početkom u 18:00 časova igra se derbi meč 18. kola JSL, između ekipa Crvene zvezde i Vojvodine.

Biće ovo 157. međusobni susret dva rivala. U dosadašnjih 156 bilans je 30 pobeda Vojvodine 39 utakmica bez pobednika i 87 pobeda Crvene zvezde. Kada je reč o duelima na stadionu „Rajko Mitić“ Vojvodina je od svojih 11 pobeda 5 ostvarila u poslednjih 10 godina. Treba istaći podatak da Vojvodina u sutrašnji duel sa Zvezdom ulazi sa najmlađom ekipom u istoriji.

Prošle sezone odigrane su tri utakmice, 2 prvenstvene i 1 kup. U Beogradu je slavila Crvena zvezda 2:1, iako je Vojvodina vodila 1:0, dok je u Novom Sadu bilo 3:3. Kup utakmica, koja je odigrana u Beogradu, završena je pobedom Vojvodine 3:1.

Utakmica u prvom delu sezone, koja je odigrana u Novom Sadu, završena je pobedom Crvene zvezde od 1:0, a strelac je bio Rakić.

Ekipa Crvene zvezde je u prve dve utakmice prolećnog dela JSL zabeležila remi i pobedu. Na otvaranju sezone su remizirali sa Radničkim iz Niša, koji predvodi Mima Rastavac, dok su u drugoj utakmici pobedili Jagodinu sa 3:2.

Protiv Jagodine utakmicu su počeli sledeći igrači :

Rajković, Cvetković, Lazić, Jovanović, Lazić, Anđelković, Ristić, Stojanović, Katai, Lazović, Parker, Orlandić.

Kada je reč o Vojvodini na otvaranju sezone protiv OFK Beograda zabeležen je remi, dok je u drugoj utakmici u Novom Sadu pobeđena Mladost iz Lučana rezultatom 2:1 (Ivanić, Gaćinović).

„Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu iako sam svestan i ja i moji igrači da je utakmica sa Zvezdom specijalna i da ima posebnu težinu koja donosi određeni naboj, naravno onaj pozitivan. Protiv Zvezde sam, s obzirom na moje godine, imao prilike da slavim više puta i kao igrač i kao trener. Cilj kojem težimo u ovoj utakmici je pobeda i tri boda i tako ću pripremiti moje igrače“, rekao je šef stručnog štaba Zoran Marić.

„Sigurno da nas sutra očekuje jedan teška utakmica protiv velikog rivala. Koliko god mi to ne bi hteli utakmice sa Crvenom zvezdom kod nas izazivaju posebna osećanja i daju dodatan motiv. Budemo li prišli toj utakmici kao što smo prišli utakmicama u prva dva kola mislim da možemo da očekujemo povoljan ishod“, rekao je jedan od najiskusnijih igrača u redovima Vojvodine Nino Pekarić.

Povređeni

Van takmičarske ekipe su ostali već duže povređeni Puškarić i Asani, Nikolić koji je nedelju dana bio van ekipe, Kordić koji je bolestan poslednja dva dana, kao i novopridošli napadač Meri.