DSC_0011

 

 

Srpsko fudbalsko prvenstvo narednog vikenda „ubacuje u 5 brzinu“. Utakmice će se igrati u ritmu sreda-nedelja, a fudbaleri Vojvodine će za razliku od većine superligaša u narednih 20 dana imati i utakmicu više (polufinale kupa).
Prvi od 6 susreta koji „crveno-bele“ očekuju u periodu 30. mart-20. april je gostovanje u Jagodini i derbi protiv istoimenog tima.
Od kada su pre nekoliko sezona popularni „ćurani“ ušli u JSL iz godine u godinu ovaj klub  krupnim koracima napreduje  u svim segmentima. Vredni sportski radnici iz grada podno Đurđevog brda obezbedili su sjajne infrastrukturne uslove za svoj klub, a vrhunac svega je montaža reflektora na stadionu.
Što se tiče takmičarskih rezultata, pozitivni pomaci su još očigledniji. Nakon „preležanih dečijih bolesti“ koje su uobičajene za svaki klub koji se plasira u najviši rang takmičenja, protekla godina obeležena je istorijskim plasmanom u Evropu, a plasman u polufinale nacionalnog kupa u tekućj sezoni, samo potvrda kvalitetnog rada.

Na pres konferenciji održanoj pred put u Jagodinu, šef struke „crveno-belih“ Nebojša Vignjević je prokomentarisao derbi susret 3. i 4. plasirane ekipe u ligi :

-„Derbi u Jagodini je prva u nizu teških utakmica koje nas očekuju u narednom periodu i koje će umnogome odrediti naš plasman na tabeli. Igramo sa ekipom koja je vrlo organizovana, uigrana i opasna, posebno na svom terenu. Predvodi ih trener Simo Krunić čiji su neosporni kvaliteti presudili da na protekle sezone potpuno zasluženo ponese oreol najboljeg trenera u Srbiji.
Međutim, nadam se da će moja ekipa sutra uveč uspeti da ponovi igru iz nekoliko prethodnih utakmica i protiv kvalitetnog i snažnog protivnika zabeleži pobedu. Siguran sam da će i atmosfera na stadionu pratiti događanja na terenu. Očekujem podršku naših vernih navijača koji će, kako sam čuo, u velikom broju doći da nam pruže podršku.
Svi igrači su na raspolaganju, uključujući  Kataija i Ađurua koji su proteklih dana imali problema sa temperaturom, odnosno povredom kolena.
Utakmicu će najverovatnije početi ista jedanaestorica koja su počela i susret sa OFK Beogradom u polufinalu kupa.“

http://youtu.be/vSLF_aMF1t0