Foto : Ognjen Ademovski

Foto : Ognjen Ademovski

 

Stadion : „Karađorđe”

Gledalaca : 1500

Sudija : Dejan Dimitrijević

Strelci : Alivodić (17. min.), Gaćinović (21. min.), Poletanović (53. min.), Veselinović (63. i 86. min.) za Vojvodinu, a Torbica (76. min.) i Maksimović (87. min.) za Spartak

Vojvodina: Milinković – Savić, Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Poletanović (Sekulić), Ivanić, Alivodić, Gaćinović (Novaković), Veselinović (Luković)

Spartak: Janošević, Milošević (Farkaš), Kovačević, Radović, Dukić (Banjac), Maksimović, Balabanović (Georgijević), Torbica, Lukić, Plavšić, Milić

 

U Novom Sadu se igra fudbal – otvoreno,  napadački i bez kalkulacija.

Loše vreme i kiša, po treći put zaredom na utakmicama Vojvodine u Novom Sadu, sprečilo je navijače da se okupe u nešto većem broju. Ipak, oni koji su došli imali su šta i da vide – sedam golova od čega pet u mreži Spartaka.

Treba istaći da gosti nisu, kao većina ekipa, došli u Novi Sad da se brane, već su nastupili krajnje „fudbalski” i pokušali da, u jednoj otvorenoj utakmici odnesu bodove iz Novog Sada. Dobro su Subotičani otvorili utakmicu, u prvih nekoliko minuta imali inicijativu, ali „poletni” Novosađani nisu gubili glavu i ubrzo su preuzeli inicijativu.

Nije dugo publika čekala na gol. Već u 17. minutu Gaćinović klizećim startom oduzima loptu na sredini terena i proigrava Poletanovića koji asistira Alivodiću za 1 : 0.  Nedugo potom, nakon dubinskog pasa Ivanića , Alivodić ulazi u duel sa golmanom Spartaka i pada u 16-ercu. Stekao se utisak da je sudija mogao da pokaže na belu tačku.

Nisu Novosađani dugo razmišljali o nedosuđenom penalu i već u 21. minutu, nakon lepe akcije, Poletanović asistira za Mijata Gaćinovića koji povećava na 2 : 0.

Tačku na svoju večerašnju, briljantnu partiju, Marko Poletanović stavlja u 53. minutu. Nanizao je nekoliko igrača Spartaka i mirno sproveo loptu u mrežu Budimira Janoševića. Gotovo da nije bilo akcije u kojoj večeras nije učestvovao kapiten Vojvodine.

Deset minuta nakon trećeg gola, bivši igrač Vojvodine, Kovačević, obara u 16-ercu Lazara Veselinovića, a sudija Dimitrijević pokazuje na belu tačku. Nije se Veselinović vodio onim starim fudbalskim pravilom, da igrač nad kojim je napravljen penal ne šutira isti, već uzima loptu i iskusno šalje Janoševića u jednu, a loptu u drugu stranu, za 4 : 0.

Malo su Novosađani smanjili gas nakon četvrtog gola, što u  76. minutu kapiten i najbolji igrač gostiju Torbica, koristi i smanjuje rezultat na 4 : 1.

Ipak, da Vojvodina nije rekla sve na ovoj utakmici, potrudio se da pokaže Lazar Veselinović, za peti gol Vojvodine i opšte oduševljenje navijača na stadionu, koji su time ispratili navijače Spartaka, popularne “Marince”,  sa stadiona.

I taman kada je publika pomislila da će se utakmica završiti tim rezultatom, u 88. minutu Maksimović postiže veoma lep pogodak za konačnih, Vojvodina – Spartak 5 : 2.

 

Trener gostiju je pre utakmice apostrofirao kvalitet koji Vojvodina poseduje u ofanzivnoj četvorci – Ivanić, Alivodić, Gaćinović, Veselinović. I bio je upravu, ali je zaboravio na taj spisak da doda večeras fenomenalnog, Marka Poletanovića. Asistirao je Mare Alivodiću i Gaćinoviću, a posle se i sam upisao u strelce. Verovatno jedna od njegovih najboljih utakmica u dresu Vojvodine. Pretpostavljamo da je upravo to bio glavni razlog zbog kog ga je trener Marić izveo iz igre, da digne publiku na noge i nagradi briljantnu partiju aplauzom, što je novosadska publika sa oduševljenjem prihvatila i otpozdravila svom kapitenu.

Bravo Mare i bravo momci!