У нову сезону, фудбалски клуб Војводина ући ће са новим дресовима, које је направио познати шпански произвођач спортске опреме „Келме“.

У медиа центру ФЦ „Вујадин Бошков“, данас је свечано потписан двогодишњи уговор између ФК Војводина и „Келме“-а, при чему су јавности представљене три будуће гарнитуре дреса „старе даме“. Оно што на први поглед привлачи пажњу и што ће се навијачима посебно допасти јесте то што на десном рукаву стоји плава звезда, један од симбола Војводине.

Вредност уговора износи 600.000 евра, што је само један од планираних прихода клуба у наредном периоду.

Представник компаније „Келме“ Карлос Гарсија Кобаледа изјавио је да та компанија има амбицију да се даље шири на светском тржишту и да му је задовољство што је Војводина постала први клуб из Србије са којим су остварили сарадњу, подсетивши присутне да је, у време док је „Келме“ био спонзор Реал Мадрида, тај клуб постао шампион Европе 1998. године, голом Предрага Мијатовића у финалу.

– Спонзоришемо 20% клубова у Примери и огроман број у Кини, преко 70%. Наш изазов је да се проширимо на светско тржиште, између осталих и Србију, желимо да спонзоришемо и један-два клуба у најјачим лигама света… Већина водећих марки имају само маркетиншке уговоре, а ми се овиме заиста бавимо годинама и имамо своје фабрике. Војводина има велику историју и надам се да ћемо још дуго сарађивати – изјавио је Кобаледа.

С друге стране, председник ФК Војводина Војислав Гајић такође је изразио задовољство због потписаног уговора и најавио да ће клуб, уочи почетка сезоне, одржати конференцију за новинаре, на којој ће јавности детаљно бити предочено шта је овај Управни одбор урадио након добијања свог мандата, али и шта све „стара дама“ планира да уради у будућности.