Ranko Veselinović, Đorđe Pintać, Branislav Novaković i Radivoj Radosav

 

Tradicionalni memorijalni turnir za kadetski uzrast „Stevan Nešticki“ održaće se od 10. do 12. juna u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Tradicionalni međunarodni memorijalni turnir „Stevan Nešticki“ ove godine održaće se od 10. do 12. juna u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Kao i svake godine, po 34. put uzastopno, turnir za ekipe kadetskog uzrasta održaće se u čast sećanja na tragično preminulog bivšeg fudbalera Vojvodine Stevana Neštickog, člana generacije koja je 1966. godine donela prvu šampionsku titulu u Vošine vitrine i godinu dana kasnije izborila plasman u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona.

Ove godine, na turniru će učestvovati šest ekipa, a to su: Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan, Vašaš, reprezentacija Rumunije i reprezentacija Republike Srpske. Timovi su podeljeni u dve grupe, pa će se u grupi 1 takmičiti Vojvodina, Partizan i Rumunija, dok će u grupi 2 biti Crvena zvezda, Vašaš i Republika Srpska.

Direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Branislav Novaković izrazio je zadovoljstvo zbog toga što će turnir biti održan i ove godine.

– Sportsko-tehničke pripreme za turnir teku svojim tokom i to je sada već prešlo u jednu rutinu, za šta najveće zasluge pripadaju pokojnom Iliji Panteliću, pod čijom ingerencijom je ovaj turnir i započet. Ovo je 34. turnir po redu koji se organizuje, što je podatak koji govori sam za sebe. Ovom prilikom, zahvalio bih se ekipama Crvene zvezde i Partizana na tome što su, od prethodna 33 turnira, učestvovali na čak 31. Osnovni moto nam je da svi gosti koji dođu da učestvuju na turniru, provedu prijatno vreme u Novom Sadu i da turnir protekne u pravoj sportskoj atmosferi, a njegov kvalitet garantuju imena samih učesnika. U poslednjih desetak godina, turnir je uvek imao internacionalni karakter, a zahvaljujući ekipi Vašaša i reprezentaciji Rumunije, tako će biti i ovoga puta. Za to nam je pomogao i Miodrag Belodedić, koji će biti naš specijalni gost. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i ljudima iz uprave FK Vojvodina, koji se, u ovim teškim vremenima, zaista maksimalno trude da obezbede sve što je potrebno za održavanje turnira. Selekcija ’99. godište je jedna od najkvalitetnijih u našem klubu i mislim da će to i opravdati, kao i da će svi oni koji dođu da gledaju utakmice imati priliku da uživaju – rekao je Novaković.

Predsednik Organizacionog odbora turnira i nekadašnji saigrač Stevana Neštickog, dr Radivoj Radosav, naveo je da je sve spremno za početak takmičenja.

– Sve ono što je bilo predviđeno da se uradi je gotovo i mislim da turnir mora proteći u najboljem redu. Od petka do nedelje, svi ćemo biti tu i sprovesti u delo sve ono što smo zamislili – rekao je dr Radosav.

Trener kadetskog tima Vojvodine Đorđe Pintać rekao je da nema mnogo informacija u stranim učesnicima na ovogodišnjem turniru.

– U našoj grupi je reprezentacija Rumunije, o kojoj nemamo mnogo podataka, ali naše dosadašnje iskustvo sa svih turnira na kojima smo učestvovali govori nam da smo spremni za svakog protivnika. Igrali smo protiv izuzetno kvalitetnih ekipa, tako da ne brinem toliko o kvalitetu rivala. Verujem u kvalitet svojih igrača, koji su dosta opterećeni u poslednje vreme i to je jedina stvar o kojoj moramo da brinemo. Siguran sam da će momci koji budu igrali pronaći dovoljno snage i motiva, jer turnir organizuje Vojvodina i igraće se pred našom publikom – rekao je Pintać.

Svoja očekivanja od predstojećeg turnira izneo je i kapiten kadeta Vojvodine Ranko Veselinović.

– Meni, kao i čitavom timu, velika je čast da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. Od ekipa u našoj grupi, reprezentaciju Rumunije ne poznajem, ali za Partizan mogu reći da je uvek veoma motivisan protiv nas. Ove sezone, sa njima smo već imali dosta veoma napetih i izjednačenih mečeva. Naš problem je umor, ali zato motiv i želja neće izostati. Daćemo svoj maksimum – rekao je Veselinović.

Turnir će se održati po sledećem rasporedu:

Petak, 10. jun

18:00: Svečano otvaranje turnira i defile igrača

18:15: Vojvodina – Rumunija

18:15: Crvena zvezda – Vašaš

Subota, 11. jun

8:00: Polaganje venaca na grobove Stevana Neštickog i Ilije Pantelića

9:00: Partizan – Rumunija

9:00: Republika Srpska – Crvena zvezda

17:00: Vašaš – Republika Srpska

17:30: Vojvodina – Partizan

Nedelja, 12. jun

9:00: Utakmica za peto mesto

9:00: Utakmica za treće mesto

10:30: Finale

Nakon finalne utakmice, uslediće proglašenje pobednika, kao i dodela nagrada i priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima.