Bilten za 35. memorijalni turnir Stevan Nešticki

 

Tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije „Stevan Nešticki“ ove nedelje će po 35. put biti održan u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije „Stevan Nešticki“, koji se svake godine održava u čast sećanja na tragično preminulog igrača šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine, i ovoga puta biće održan u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Za razliku od prethodnih godina, kada su na turniru igrali kadeti, ovoga puta biće održano takmičenje u pionirskoj konkurenciji, ali to ne menja činjenicu da će se na okupu ponovo naći vrlo talentovana deca iz zemlje i inostranstva, pri čemu će druženje, fer plej i sticanje prijateljstva ponovo biti u prvom planu.

Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić poželeo je dobrodošlicu svim timovima koji će ove nedelje biti gosti „stare dame“.

– Veliko bogatstvo kluba, memorijalni turnir „Stevan Nešticki“, doživljava svoje 35. izdanje. Drago mi je da sada kao predsednik kluba učestvujem u njegovoj organizaciji. Mnogo je generacija i igrača u istoriji ovog turnira, neki su postali vrhunski igrači, neki ne, ali svima im je zajedničko to da su iz Novog Sada poneli najlepše uspomene, za šta sam siguran da će biti i ove godine. Svim našim gostima želim da se osećaju prijatno i mnogo uspeha na turniru – izjavio je Mijić.

Direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić takođe je zadovoljan što klub nastavlja sa tradicijom održavanja ovog memorijala.

– Ogromno je zadovoljstvo svih članova kluba i omladinske škole „Ilija Pantelić“ što po 35. put organizujemo memorijalni turnir „Stevan Nešticki“, u čast i sećanje na našeg legendarnog igrača. Ovaj turnir je prepoznatljiv po svom kvalitetu, ali i po druženju i pozitivnoj atmosferi koja vlada na njemu. Iz određenih organizacionih razloga, kao što su rani završetak Kadetske lige Srbije i veliki broj kadetskih turnira koji se u ovo vreme održava u regionu, odlučili smo da ove godine turnir organizujemo za generaciju pionira. Klubovi koji nam dolaze u goste garantuju visok kvalitet turnira, ali i dobru i pozitivnu atmosferu, kako među učesnicima, tako i među gledaocima. Zahvaljujem im se na dolasku i želim im da tokom tri dana trajanja turnira uživaju u svakom trenutku – rekao je Grujić.

Predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina Vasa Pušibrk bio je saigrač Stevanu Neštickom u šampionskoj generaciji Voše iz 1966. godine.

– Steva je bio dosta blizak svima nama i jedna maksimalno pozitivna ličnost. Upoznao sam ga u podmlatku Vojvodine, kojem se on pridružio neposredno pre nego što smo zaigrali za prvi tim. Potekao je iz jedne skromne porodice iz Tovariševa i odatle je izgradio svoj odnos prema ljudima. Igrao je fudbal punim srcem i na terenu mu se nikada nije desilo da namerno povredi nekog. Prema njemu smo svi imali jedan lep, drugarski odnos i u našoj generaciji je ostavio neizbrisiv trag. Drago mi je što je ovaj turnir tokom godina prerastao u pravu fudbalsku instituciju i to je nešto što treba negovati i u narednom periodu, kako zbog očuvanja sećanja na Stevana Neštickog, tako i zbog prilike za razvoj i usavršavanje naših mladih igrača – istakao je Pušibrk.

Ove godine, na turniru „Stevan Nešticki“ će učestvovati:

grupa A: Vojvodina, Dinamo Moskva, ASU Politehnika (Rumunija);

grupa B: Vardar, Republika Srpska, Akademija Seak Seged (Mađarska).

Utakmice će se igrati tako što će svako poluvreme trajati 30 minuta, a raspored mečeva je sledeći:

Petak, deveti jun:

8:15: Vojvodina – Dinamo Moskva

9:35: Republika Srpska – Seak Akademija

17:30: Svečano otvaranje turnira

18: ASU Politehnika – Vojvodina

19:30: Vardar – Republika Srpska

Subota, 10. jun:

8: Polaganje venca na grob Stevana Neštickog

8:30: Vardar – Seak Akademija

9:50: Dinamo Moskva – ASU Politehnika

16:30: Utakmica za peto mesto

18: Polufinale A1 – B2

19:30: Polufinale B1 – A2

Nedelja, 11. jun:

8:30: Utakmica za treće mesto

9:40: Finale

11: Svečano zatvaranje turnira