klinci

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Aleksandar Veselinović ulogu „šefa parade“ u petak prepodne prepustio je kondicionom treneru Aleksandru Jankoviću, koji je pred igrače postavio veoma zanmiljiv, naporan i interesantan trening. Oni su bili podeljeni u grupe koje su se smenjivale na nekoliko tačaka, a za svo to vreme i lopta je bila prisutna kao jedan od rekvizita. Sunčani zraci su išli naruku crveno-belima, pa je sat i po vremena proteklo u idealnim uslovima i uz maksimalan intenzitet rada i ozbiljnosti.

U subotu od 17 časova Novosađani će odigrati trening utakmicu s timom Budućnosti iz Podgorice i biće im to prva prava provera na pripremama. Posle nje će članovi stručnog štaba moći da ocene na kom se nivou ekipa Vojvodine trenutno nalazi, odnosno na čemu u predstojećem radu moraju posebno da insistiraju.

– Planiramo da u subotu nastupe dve naše ekipe, dakle šansu ćemo pružiti svim igračima, koji će imati po 60 minuta da prezentuju na kom se nivou fizičke pripreme nalaze posle 10-11 dana priprema – naglasio je Aleksandar Veselinović. – Pokušaćemo da postavimo prve obrise zahteva koje ćemo imati u igri u predstojećoj sezoni. To će nam biti dosta otežano, pošto nemamo kompletiranu selekciju, odnosno na nekim pozicijama još uvek nemamo adekvatna rešenja. Videćemo koliko ćemo uspeha imati u implementaciji zamišljenih ideja, ali mi je važno da naš odnos prema utakmici bude izvanredan, odnosno da pokušamo da gradimo odgovarajući pristup igri kojoj ćemo težiti i u prvenstvu.

Veselinović je želeo da istakne pozitivne aspekte dosadašnjeg dela priprema.

– Kada je reč o angažmanu igrača na treninzima i njihovom sveukupnom radu, kada bih morao da ih ocenim na skali od 1 do 10, dao bih svima ocenu – 11. Zaista sjajno momci treniraju, nikakvih problema s njihovim odnosom nemamo i to je nešto što me ispunjava optimizmom i zadovoljstvom. Nadam se da ćemo ovih dana kompletirati redove i da ćemo onda biti u prilici da postavimo željene postulate igre od koje očekujemo da Vojvodinu vrate u vrh srpskog fudbala – dodao je on.

Utakmica s timom Budućnosti igraće se ili na Gradskom stadionu u Užicu, ili, ukoliko vremenske prilike ne budu najbolje, na terenu pored Jezera, ispod hotela „Palisad“ na Zlatiboru.

 

SEMJUEL NAPUSTIO ZLATIBOR

Afum Semjuel, igrač iz Gane koji je došao na probu u Vošu, nije zadovoljio kriterijume Aleksandra Veselinovića i članova stručnog štaba i, baš kako je trener crveno-belih i nagovestio, rukovodstvo mu se zahvalilo i on je juče napustio Zlatibor. Dakle, potraga za rešenjem na mestu špica se nastavlja.

 

ANTIĆ HVALI MLAĐE SAIGRAČE

Kapiten Nikola Antić posebno je izdvojio mlađe kandidate za prvi tim, naglašavajući da su oni budućnost Vojvodine.

– Svi ti momci sjajno treniraju – istakao je Antić. – Mi koji smo nešto stariji, a posebno ja koji sam kapiten, nastojimo da ih u svakodnevnoj komunikaciji opustimo, da shvate da nisu tek tamo „neki klinci“, već punopravni članovi ovog tima. Iz iskustva znam da je to za njih jako važno i da može da im pomogne u daljem razvoju njihovih karijera.