U Vošinom oku

 

Tokom protekle nedelje, takmičarske mečeve igrali su i fudbaleri Vojvodine koji se trenutno nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. Evo i kakav je bio njihov učinak:

Lazar Veselinović (Pohang stilers)

Centarfor Vojvodine koji se nalazi na pozajmici u južnokorejskim Pohang stilersima u sredu je sa klupe posmatrao pobedu svog tima nad Dedžon sitizenom rezultatom 0:1 (0:0). Strelac jedinog gola na utakmici bio je Seung-Dae Kim u 60. minutu. Pohang stilers se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli.

Aleksandar Desančić, Dragan Karanov, Lazar Zličić, Emil Rockov (Proleter)

Fudbaleri novosadskog Proletera, za koji nastupaju četvorica fudbalera Vojvodine, remizirali su 1:1 (0:0) sa Radničkim u Kragujevcu, u okviru sedmog kola Prve lige Srbije. Posle predaha u prošlom kolu, na gol Slanobaraca vratio se Emil Rockov, koji je nažalost poklekao u 56. minutu kada je Lukić doveo Radnički u vođstvo. Međutim, u 88. minutu, gosti su uspeli da izjednače preko Mirosavljeva, tako da su gosti ipak došli do boda. Vezni red ekipe Proletera ponovo su „držali“ igrači koji su na pozajmici iz Vojvodine. Aleksandar Desančić i Dragan Karanov našli su se u startnoj postavi, s tim da je Desančić zamenjen u 59. minutu, kada je na teren ušao Lazar Zličić, dok je Karanov igrao do 66. minuta, kada je svoje mesto ustupio strelcu gola Mirosavljevu. Treba napomenuti da su i Karanov i Desančić na ovoj utakmici zaradili po žuti karton. Ekipa Proletera trenutno se nalazi na šestom mestu na tabeli.

Stefan Zogović (Bačka)

Novom pobedom, ovoga puta nad ekipom Dinama rezultatom 2:0 (2:0), fudbaleri Bačke zadržali su prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije i potvrdili da želje o plasmanu u Superligu nisu bez osnova. Golove za Palančane postigli su Čeković u 20. i Milovac u 39. minutu. Fudbaler Vojvodine Stefan Zogović, posle pauze u prošlom kolu usled crvenog kartona, sada je ponovo konkurisao za sastav Bačke, a šansu je dobio od 64. minuta kada je zamenio Iliju Radovića.