U Vošinom oku

 

Vezista Vojvodine na dvojnoj registraciji u Proleteru Uroš Stamenić postigao je sjajan gol za svoj tim na utakmici protiv BSK Borče u Beogradu.

Proteklog vikenda, fudbaleri Vojvodine gostovali su ekipi Mladosti u Lučanima, a utakmice su igrali i igrači „stare dame“ koji su trenutno na pozajmici ili dvojnoj registraciji u drugim ekipama. Najbolji utisak među njima ostavio je vezista Uroš Stamenić, koji je postigao gol za pobedu Proletera nad BSK Borčom u Beogradu.

Spartak (Nikola Kovačević)

Fudbaleri Spartaka igrali su nerešeno 3:3 (2:2) protiv ekipe Borca u Čačku, u 12. kolu Super lige Srbije. Golove za Čačane postigli su Zoćević u 10, Jovanović u 20. i Tijago u 77, dok su strelci za „plave golubove“ bili Milić u 27. i 31. i Stojković u 66. minutu. Vezista Vojvodine na pozajmici u Spartaku Nikola Kovačević odigrao je svih 90 minuta za gostujući tim. Spartak se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 17 bodova, dva više od devetoplasiranog Rada, prvog tima „ispod crte“ za plasman u plej of.

Proleter (Milan Lazarević, David Hrubik, Marko Đurišić, Uroš Stamenić)

Fudbaleri Proletera pobedili su ekipu BSK Borče rezultatom 1:2 (0:1), u 10. kolu Prve lige Srbije. Strelci za Slanobarce bili su Mirosavljev u 26. i Stamenić u 76, dok je jedini gol za Beograđane postigao Jokić u 84. minutu. Od fudbalera Vojvodine koji se nalaze na pozajmici ili dvojnoj registraciji u Proleteru, svih 90 minuta odigrali su Milan Lazarević, Marko Đurišić i Uroš Stamenić, dok David Hrubik nije bio u protokolu. Najzapaženiji bio je Uroš Stamenić, koji je u 76. minutu prošao dvojicu-trojicu protivničkih fudbalera i rutinskim udarcem povisio prednost svog tima na 0:2, što je do kraja meča bilo nedostižno za domaćina. U 50. minutu, desni bek Milan Lazarević dobio je žuti karton, a isti slučaj u 89. minutu bio je i sa vezistom Markom Đurišićem. Proleter se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli sa 13 bodova, četiri više od 13-plasirane Bežanije, prvog tima „ispod crte“ za ispadanje u Srpsku ligu.

ČSK (Stefan Zogović)

Fudbaleri ČSK-a igrali su nerešeno 0:0 protiv ekipe Zemuna, u 10. kolu Prve lige Srbije. Fudbaler Vojvodine na pozajmici u timu iz Čelareva Stefan Zogović nije bio u protokolu za ovaj meč. ČSK se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli sa 19 bodova, dva manje od drugoplasirane Slobode, prvog tima „iznad crte“ za plasman u Super ligu.