Nikola Antić

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu BSK Borče rezultatom 4:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 100 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelci za Vošu bili su Antić u 31. i 74, S. Babić u 47. i Stamenić u 77. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rockov – Planić, Kovačević, Puškarić – Lakićević, Vukasović, Paločević, Antić – Malbašić, Spremo (od 57. Stamenić), S. Babić.

BSK Borča: Šegavac (od 46. Bogdanović) – Antonijević, Hajdin, Mačković, Cvetković – Kiković, Petronijević, Popović, Furtula (od 71. Žmirić) – Jokić, Dabić.

Vojvodina je prvi put zapretila u sedmom minutu. Paločević je šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke gola gostiju. Beograđani su uzvratili samo minut kasnije, kada je Kovačević izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, a Furtula petom odigrao pas do Popovića, koji je takođe šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored same stative.

Na novu šansu, čekalo se sve do 22. minuta, kada se Kovačević našao sam u šesnaestercu BSK Borče i snažno šutirao sa oko pet metara iskosa, ali je lopta otišla van okvira gola. Gosti su uzvratili već u narednom napadu, kada je Furtula iskoristio dobar pas po zemlji sa leve strane i uputio šut iz prve sa oko tri-četiri metra od gola, ali je Rockov sjajnom intervencijom spasao siguran pogodak.

Vojvodina je bila tim koji je imao terensku inicijativu, a to joj se isplatilo u 31. minutu. Paločević se sjajno oslobodio svog čuvara na sredini terena i proigrao Lakićevića, koji je šutirao sa petnaestak metara iskosa sa desne strane. Golman Šegavac uspeo je odbije loptu, na nju je natrčao Babić, ali se lopta i nakon njegovog šuta odbila od jednog fudbalera gostiju, međutim, do nje je potom došao Antić i sa dva metra iskosa uspeo da je prosledi u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, moglo je biti 2:0 za Vojvodinu, kada je Vukasović proigrao Lakićevića na desnoj strani, ovaj odigrao pas u sredinu, a tamo na loptu natrčao Babić i snažno šutirao, ali pravo u golmana Šegavca.

Međutim, u 47. minutu, crveno-beli su ipak stigli do drugog pogotka. Posle centaršuta Lakićevića, Babić se najbolje snašao u petercu Beograđana i poslaoloptu iza leđa golmana Bogdanovića.

U 52. minutu, i Malbašić je mogao da se upiše u strelce, ali je njegov šut posle dobrog solo prodora Bogdanović ipak uspeo da zaustavi. Samo tri minuta kasnije, u završnici brzog kontranapada Vojvodine našao se Babić, ali je sa desetak metara šutirao nekoliko centimetara van okvira gola.

Uprkos sigurnom vođstvu, Voša je nastavila da napada, pa je u 74. minutu stigla do trećeg gola. Malbašić se lepo oslobodio dvojice čuvara i proigrao Lakićevića, koji je sa desetak metara iskosa nesebično odigrao pas u sredinu, a tamo se najbolje snašao Antić i postigao svoj drugi, odnosno treći gol za crveno-bele na meču.

Vojvodini nije bilo potrebno mnogo da dođe do četvrtog gola, pošto je u 77. minutu već povela sa 4:0. Puškarić je odličnim pasom sa svoje polovine proigrao Babića u šesnaestercu, a ovaj zahvatio loptu tako da je došla do Stamenića, koji se dobro snašao na dva metra od gola i uspeo da je sprovede u mrežu.

I nakon četvrtog gola, Vojvodina je bila tim koji je imao apsolutnu kontrolu nad igrom, ali uprkos još nekoliko stvorenih poluprilika, novih pogodaka nije bilo, pa je generalna provera crveno-belih pred nastavak sezone završena ubedljivim trijumfom od 4:0.