Filip Malbašić

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Šampiona iz Celja rezultatom 8:0 (4:0), u prijateljskom meču odigranom u Limbošu.

Pred oko 50 gledalaca na igralištu pod Grajskim grčom,, strelci za Vošu bili su Ašćerić u 18, Malbašić u 33. i 45, Meleg u 40, Babić u 46, Ćurko u 57. i 69. i Paločević u 77. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Kordić (od 46. Perić) – Lakićević (od 46. Lazarević), Miletić (od 46. V. Kovačević), Puškarić (od 46. N. Kovačević), Antić (od 46. Hrubik) – Maksimović (od 46. Đurišić), Jovančić (od 46. Paločević) – Malbašić (od 46. Babić), Meleg (od 46. Zličić), Trujić (od 46. Stamenić) – Ašćerić (od 46. Ćurko).

Šampion: Vunderl (od 46. Jarc) – Zorič (od 46. Krantič), Pirtovšek (od 70. Ravnak), Centrih (od 46. Haljeta), Pfajfer – Korošec (od 70. Zalokar), Šmigoc, Romih (od 46. Tora), Kramer – Horvat (od 46. Homšek), Čretnik (od 65. Šoštarič).

Već od samog starta susreta, bila je evidentna razlika u kvalitetu između dve ekipe, pa iako su domaćini igrali vrlo borbeno i požrtvovano, teško su uspevali da prenesu težište igre na polovinu Vojvodine.

Crveno-beli su konstantno napadali, a prve dobre prilike usledile su u periodu između sedmog i 12.  minuta, kada je najpre Meleg odlično šutirao sa oko 20 metara, a Vunderl odbranio, a potom i Lakićević dobro centrirao sa desne strane, a Ašćerić glavom sa sedam-osam metara poslao loptu visoko iznad prečke.

Međutim, u 18. minutu, visoki napadač Vojvodine se ipak upisao u srelce. Trujić je odlično prošao po levoj strani i odigrao pas po zemlji na drugu stativu, a Ašćerić je natrčao na loptu i sa pet metara je prosledio u mrežu.

U 25. minutu, Malbašić je dobro centrirao sa desne strane i ponovo je Ašćerić glavom pokušao da postigne pogodak, ali je ovoga puta bio zamalo neprecizan.

Priliku za drugi gol, Voša je imala i u 30. minutu, kada je Maksimović sjajno oduzeo jednu loptu na polovini rivala i proigrao Melega, ali je vezista Vojvodine sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

Samo dva minuta kasnije, crveno-beli su propustili novu odličnu šansu. Ovoga puta, Malbašić je centrirao sa desne strane, a Trujić ostao sam u petercu domaćih, ali je sa svega dva metra glavom prebacio čitav gol. No, već u narednom napadu, Vojvodina je povisila prednost.

Nova oduzeta lopta na polovini protivnika omogućila je Melegu na povede kontranapad i odlično uposli Malbašića, koji je u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom rutinski poslao loptu u mrežu.

Vojvodina je nastavila da napada i nakon udvostručene prednosti, pa je već u 40. minutu stigla do trećeg gola. Ponovo je Malbašić uputio centaršut sa desne strane, a ovoga puta je Meleg natrčao na loptu i sa pet-šest metara je glavom prosledio u mrežu.

Već u narednom napadu, i Maksimović je mogao da se upiše u strelce, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio nekoliko centimetara pored leve stative.

U 43. minutu, usledio je novi brz kontranapad crveno-belih. Maksimović je povukao loptu i proigrao Malbašića, a ovaj je šutirao iz gotovo identične pozicije iz koje je postigao pogodak, ali je ovoga puta golman Vunderl paradom uspeo da spreči gol i izbije loptu u korner.

Međutim, samo dva minuta kasnije, vezista Vojvodine postigao je svoj drugi pogodak na meču. Posle centaršuta Trujića sa leve strane, Meleg je prihvatio loptu i odložio je do Malbašića, a ovaj volej udarcem poslao loptu u dalje rašlje gola Slovenaca, za aplauze prisutnih gledalaca.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Vojvodina je već povela sa 5:0, a u strelce se preciznim udarcem upisao i Siniša Babić.

U 49. minutu, priliku za gol imao je i Lazar Zličić posle dobrog centaršuta Lazarevića, ali je sa svega četiri-pet metara šutirao pored stative. Samo četiri minuta kasnije, i Stamenić je bio u izglednoj prilici, ali je njegov udarac sa četiri-pet metara otišao pored stative.

Do svog šestog gola, Vojvodina je stigla u 57. minutu. Zličić je proigrao Babića na desnoj strani, a ovaj uputio oštar centaršut na prvu stativu, gde je odlično reagovao Saša Ćurko i prosledio loptu u mrežu.

Mladi napadač crveno-belih još jednom se upisao u strelce u 69. minutu. Ovoga puta, šutirao je sa petnaestak metara od gola i poslao loptu u bliži donji Jarcov ugao.

Na osmi gol crveno-belih, čekalo se narednih devet minuta. Na sličan način kao i Ćurko, Aleksandar Paločević je šutirao sa ivice kaznenog prostora, s tim da je on loptu poslao u dalji ugao protivničkog čuvara mreže.

Do kraja susreta, više nije bilo pogodaka, pa je Vojvodina svoju prvu pripremnu utakmicu u Sloveniji dobila sa ubedljivih 8:0.