Nemanja Milojević

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Voždovca rezultatom 3:0 (1:0), u devetom kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na „Karađorđu“, strelac za Vošu bio je Milojević u 42. i 51. i Srećković u 89. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Graovac, Saničanin, Huhumis – Đurić, Milojević (od 91. Mirkov) – Đuričin, Arsić, Mesarović (od 61. Srećković) – Bjedov (od 70. Gajić).

Voždovac: Ilić – Petrović, Duronjić (od 80. Maksimović), Milunović, Stuparević (od 58. Zličić) – Luković, Mihajlov, Pavlović, Jovanović – Blagojević, Ćirković.

Prva dobra prilika na utakmici viđena je u 20. minutu, a imali su je fudbaleri Voždovca. Posle kornera, u šesnaestercu Vojvodine do lopte je došao Jovanović, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je Huhumis praktično sa gol-linije izbio loptu u polje, da bi 11. minuta kasnije gosti ostali sa igračem manje na terenu, pošto je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio kapiten Voždovca Miloš Pavlović.

Naime, Đuričin je bio u prodoru ispred šesnaesterca Beograđana i prošao je pored Pavlovića, koji ga je nepropisno oborio, a sudija Zoran Široki dosudio je slobodan udarac za Vošu i isključio kapitena Voždovca. Tačno 10 minuta kasnije, usledila je nova nevolja za ekipu Voždovca, pošto je Vojvodina došla u vođstvo.

Ponovo je Đuričin dobro prošao po desnoj strani i u šesnaestercu Voždovca proigrao Arsića, koji je lepo prihvatio loptu, ali je neko od defanzivaca gostiju ipak uspeo da mu je izbije iz nogu. Međutim, na nju je potom natrčao Milojević i sjajnim udarcem iz prve sa oko 18 metara poslao loptu u rašlje gola Ilića.

Već u drugom minutu drugog poluvremena, crveno-beli su mogli da dupliraju vođstvo. U kontranapadu, Bjedov je dobro prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i odigrao povratni pas u sredinu, gde je Milojević natrčao na loptu i šutirao sa oko 18 metara iz prve, ali je ovoga puta slabo zahvatio loptu, koja je otišla daleko van okvira gola. Međutim, već u 52. minutu, bilo je 2:0 za „staru damu“.

Ovoga puta, Milojević je prihvatio loptu na oko 30 metara od protivničkog gola, prošao pored dvojice fudbalera Voždovca i onda još jednim sjajnim udarcem sa oko 18 metara postigao svoj drugi pogodak na utakmici, čime je učvrstio vođstvo svog tima.

U 59. minutu, šut sa oko 18 metara uputio je i Đurić, ali je Ilić uspeo da odbrani. Samo četiri minuta kasnije, Arsić je došao do lopte na oko 40 metara od gola gostiju i u šesnaestercu sjajno proigrao Srećkovića, koji je šutirao sa desetak metara šutirao iz prve, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla visoko preko gola.

Voždovac je mogao da smanji rezultat u 80. minutu, kada je slobodan udarac sa oko 25 metara izveo Milunović, ali je Rockov dobro reagovao i paradom izbio loptu u korner. U preostalih desetak minuta, fudbaleri Vojvodine su sigurno kontrolisali igru i uspešno priveli utakmicu kraju, a konačan rezultat je još jednim fantastičnim golom postavio Srećković, nakon preciznog udarca sa oko 20 metara u 89. minutu meča.