Firma

 

Delegat meča Vojvodina – AZ Alkmar Vilson Kroford pohvalio je fudbalski klub Vojvodina za besprekornu organizaciju prve utakmice plej ofa za Ligu Evrope.

Istinski fudbalski spektakl dogodio se sinoć u Novom Sadu. Iako je krajnji rezultat meča sigurno rastužio sve one kojima srce kuca za crveno-bele boje „stare dame“, sve u i oko Vojvodine svakako hrabri činjenica da klub u organizacionom planu staje rame uz rame sa klubovima koji redovno učestvuju grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Naime, delegat UEFA sa jučerašnje utakmice Vilson Kroford dao je Vojvodini najvišu ocenu za organizaciju meča. Podsetimo, pred ovu utakmicu, rekonstruisana je južna tribina, na kojoj su sinoć po prvi put bili prisutni gledaoci i to mahom iz škola fudbala širom Srbije, za koje su od strane FK Vojvodina bile obezbeđene besplatne ulaznice.

Gostujući navijači bili su smešteni na sektoru ispod semafora, dok je ograda koja je do sada delila sektor predviđen za pristalice gostiju na istočnoj tribini uklonjena, kako bi gledaoci na tom delu stadiona imali veći komfor pri praćenju meča. Takođe, čitav stadion je bio ofarban, a promotivno je otvoren i zvaničan klupski šop, po prvi put u istoriji Vojvodine. Oko stadiona bili su prisutni štandovi na kojima su se prodavali artikli pravljeni specijalno pred meč između Vojvodine i AZ Alkmara.

Na samom stadionu, atmosferu među gledaocima podizao je voditelj Radija ASFM i veliki navijač Vojvodine Aleksandar Karanović, a pred sam početak susreta održan je minut ćutanja kao znak počasti na nedavno preminulog bivšeg fudbalera „stare dame“ Vladimira Trifunovića. Pri izlasku igrača na teren, navijači sa severne, zapadne i istočne tribine su koreografijom dali podstrek momcima u crveno-belom, dok je na poluvremenu organizovana humanitarna akcija za pomoć Novosađanki Teodori Milić u organizaciji FK Vojvodina i atletičara Borislava Bućana.

Upravni odbor FK Vojvodina upućuje iskrenu zahvalnost navijačima na tome što su sportski, zdušno i bez ijednog jedinog incidenta tokom čitave utakmice pružali podršku igračima „stare dame“, kao i svima zaposlenima u klubu na tome što su u prethodnom periodu radili dan i noć kako bi u Novom Sadu bio organizovan još jedan pravi fudbalski praznik.