trening, mala

 

Današnji prepodnevni trening na Zlatiboru, igrači Vojvodine odradili su po gotovo idealnom vremenu. To kao da je motivisalo učenike trenera Zlatomira Zagorčića na maksimalan i jako dobar rad, pa je na terenu podno hotela „Palisad“ sve prštalo, a slučajni prolaznici sa znatiželjom, pa i divljenjem, pratili su skladne i sve uvažbanije akcije momaka u plavim majcama.

– Prezadovoljan sam odnosom prema radu svih igrača, ali i visokim nivoom discipline – rekao je Zagorčić. – To omogućuje novajlijama da se brzo priviknu na ekipu i odnose koji u njoj vladaju, kao i na uslove rada. Nemamo puno vremena za ove pripreme, moramo da budemo veoma brzi i da u rekordnom roku stignemo do fizičke pripremljenosti, ali i željene forme za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri su bili podeljeni na dve grupe, pa su odbrambeni igrače radili na jednoj strani s trenerima Zoltanom Saboom i Goranom Šaulom, dok je Zagorčić komandovao na polovini gde su akcije uvežbavali igrači veznog reda i napadači. Lopta je munjevito išla s leve na desnu stranu i obrnutim putem, a jedino se mogao čuti Zagorčićev glas.

– Svesni su igrači kratkog roka koji imamo za ove pripreme i svojim profesionalnim ponašanjem doprinose njihovom uspehu. Već u nedelju igramo drugu kontrolnu utakmicu s ekipom Mladosti iz Lučana i u tom susretu neću deliti minutažu kandidatima za tim kao u duelu s FAP-om, već ćemo lagano početi da definišemo sastav za prvu takmičarsku utakmicu, koja je pred nama 2. jula – dodao je Zagorčić.