Фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност и све љубитеље фудбала да ће продаја улазница за предстојећи меч 30. кола Супер лиге Србије, у којем ће се у петак, 19. јуна, са почетком у 19 часова, на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду састати Војводина и Партизан, званично почети у среду.

Сходно наредби Владе Србије број 83 од 10. јуна 2020. године у вези са спречавањем ширења вируса ковид-19, контигент улазница који ће бити штампан за овај меч износиће 50 посто од укупног капацитета стадиона. Такође, међу присутнима на стадиону биће неопходно одржавање социјалне дистанце, а читав објекат биће прописно и адекватно дезинфикован.

Сви навијачи који имају навијачко обележје Војводине, са тим обележјем ће моћи бесплатно да преузму улазницу за запад, исток и север за овај меч и то у среду, четвртак и петак од 10 до 18 часова у шопу навијача Војводине на западној трибини стадиона „Карађорђе“ (поред улаза број 2).

Продаја улазница за меч Војводина – Партизан вршиће се по следећем распореду:

среда, 17. јун: У просторијама компаније “GIGS TIX” у “Париском магазину” (Краља Александра 12, Нови Сад) као и у Вулкан књижарама у Новом Саду и Београду, од девет до 19:30 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад, исток и југ;

четвртак, 18. јун: У просторијама компаније “GIGS TIX” у “Париском магазину” (Краља Александра 12, Нови Сад) као и у Вулкан књижарама у Новом Саду и Београду, од девет до 19:30 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад, исток и југ;

петак, 19. јун: На главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад. На благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за исток. На благајни на јужној трибини (поред некадашњих тениских терена), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за југ. У просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона, од 17 до 19 часова, моћи ће да се купе улазнице за север.

Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина за сезону 2019/20.

Улазнице ће се продавати по ценама од 700 (запад), 500 (исток) и 400 динара (север и југ), а једно лице ће, уз личну карту на увид, моћи да купи највише четири улазнице. Фудбалски клуб Војводина наглашава да је као организатор меча, сходно члану 13 став 1 Закона о спречавању насиља на спортским приредбама, дужан да обезбеди да се улазнице продају само лицима која поседују лични докуменат (лична карта, пасош итд), односно да лицима млађим од 16 година улаз на стадион буде дозвољен само у пратњи родитеља или старатеља. Једном лицу неће бити дозвољено да купи више од четири улазнице, без обзира на то да ли ће код себе имати више од једног личног документа.

Улазнице ће се продавати по принципу “једна улазница – једна столица”, што значи да ће карте за утакмицу морати да имају и деца било ког узраста.

За гостујуће навијаче предвиђена је јужна трибина, док ће навијачи Војводине бити смештени на северној, источној и западној трибини.

У циљу да утакмица протекне безбедно и у договору са полицијом, фудбалски клуб Војводина још једном наглашава да су, као и на претходним дерби мечевима, западна, источна и северна трибина резервисане искључиво за навијаче Војводине и да на те трибине неће бити дозвољен улаз навијачима са обележјима ФК Партизан. За навијаче Партизана резервисана је искључиво јужна трибина.

На дан утакмице, од 10 часова, улица Димитрија Туцовића биће затворена од стране полиције и у њу ће моћи да уђу само представници медија и навијачи Војводине са улазницом за запад или показаном сезонском картом.

Улаз број 4 на западној трибини предвиђен је само за представнике медија и власнике сезонских улазница, с тим да ће власници сезонских улазница моћи да користе и све преостале улазе. Апелујемо на све власнике сезонских улазница да ће за улазак на ову утакмицу код себе морати да имају и личну карту. Гледаоци са купљеном дневном улазницом за запад моћи ће да користе све улазе осим улаза броја 4, а капије стадиона биће отворене у 17 часова.

Фудбалски клуб Војводина позива навијаче оба тима, као и све љубитеље фудбала, да на време обезбеде своје улазнице и на време уђу на стадион, како би се избегле беспотребне гужве при уласку.

Надамо се и очекујемо да ће сви гледаоци на стадиону спортски и достојанствено пружити подршку свом тиму, избегавајући било какво недолично или неспортско понашање.