Претпоследњег дана припрема у Белеку, фудбалери Војводине одиграће свој пети пријатељски меч у Турској ове зиме. Од 13 часова по српском времену, противник црвено-белих у спортском центру „Сусеси“ биће Фрајберг, тренутно 14-пласирани тим у петој немачкој лиги. Првобитно је било планирано да Војводина данас одигра пријатељску утакмицу против Динама из Москве, али с обзиром на то да је руски клуб отказао одигравање овог меча, замена је пронађена у виду овог немачког петолигаша.

Фрајберг је основан 1973. године фузијом два клуба, Хојтингшајма и Бајхингена. У својој историји, наступао је искључиво у нижим ранговима такмичења, а тренер ове екипе је бивши фудбалер Војводине Милорад Пилиповић, који је дрес „старе даме“ носио од 1977. до 1982. године. Он на располагању има састав у којем су, поред домаћих играча, још по један фудбалер из Италије, Хрватске и Турске.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је најавио да ће на данашњој утакмици пружити прилику једној постави да одигра свих 90 минута.