Фудбалери Војводине данас ће одиграти другу пријатељску утакмицу на припремама у Белеку. После јучерашње победе над Зорјом из Украјине, други ривал црвено-белих биће још једна екипа из ове земље, а то је Арсенал из Кијева, тренутно последњи тим на табели Премијер лиге Украјине.

Иако је првобитно било планирано да Војводина данас одигра меч против У-23 селекције Вердера из Бремена, до промене плана је дошло због тога што је немачки клуб одустао од доласка у Турску, те је руководство Војводине брзо реаговало и пронашло замену у виду кијевског Арсенала.

Реч је о клубу који је, иако баштини традицију још из 1925, заправо основан тек 2001. године и у својој историји до сада још увек није успео да освоји неки трофеј. Тренер екипе Ихор Леонов на располагању има махом украјинске фудбалере, иако у свом саставу Арсенал има и по једног играча из Македоније, Француске и Конга.

Што се Војводине тиче, очекује се да ће шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић поново једној постави указати прилику да одигра 60, а другој 30 минута, с тим да ће овога пута шансу да заиграју добити и играчи који нису наступили на јучерашњој утакмици против Зорје.

Почетак утакмице заказан је за 16 часова по српском времену, а играће се у ФЦ „Титаник Делукс Белек“.