Dušan Vlaović, Rio Sakai, Dušan Grujić i Hideki Macunaga

 

Direktor JJP programa Fudbalske federacije Japana Hideki Macunaga danas je bio u poseti FK Vojvodina, gde su ga ugostili predsednik kluba Dušan Vlaović i direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Dušan Grujić.

Pre 10 meseci, fudbalski klub Vojvodina uključio se u JJP program, koji je pokrenula Fudbalska federacija Japana sa ciljem stručnog usavršavanja trenera za rad sa mlađim kategorijama. Tada je dogovoreno da na desetomesečno stažiranje u omladinsku školu „Ilija Pantelić“ dođe japanski trener Rio Sakai, koji je učestvovao u radu sa šampionskom generacijom pionira Vojvodine (2002. godište) i ovog meseca završio sa svojim usavršavanjem.

Tim povodom, danas je u FC „Vujadin Boškov“ boravio direktor JJP programa Hideki Macunaga, koga su dočekali predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović i direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Dušan Grujić. U srdačnom razgovoru, potvrđeno je da će omladinska ekipa Vojvodine (generacija 2000) ovog meseca učestvovati na jednom jakom međunarodnom turniru u Japanu, a trener Rio Sakai izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prilike da unapredi svoje znanje u jednoj od najboljih omladinskih škola u ovom delu Evrope.

Direktor JJP programa Hideki Macunaga naglasio je da će se saradnja sa Vojvodinom nastaviti i ubuduće i to u više pravaca, a sa njim se složio i predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović.

– U veoma srdačnom susretu sa gospodinom Macunagom, razmenili smo mišljenja i ideje o budućoj saradnji između FK Vojvodina i njihove akademije, kao i japanske Džej lige. Prvi deo saradnje, koji je manifestovan jednogodišnjom obukom trenera Rija Sakaija je samo početak, s obzirom na to da će naša omladinska ekipa ovih dana učestvovati na prestižnom turniru u Japanu. Takođe, dogovoreno je i da se vidimo početkom sledeće godine i konkretizujemo saradnju između dve fudbalske akademije, kao i da se dogovorimo o široj i trajnijoj saradnji, u koju će biit uključeni i gradovi Novi Sad i Mačida – izjavio je Vlaović.