Nenad Lalatović

 

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije dostavila je FK Vojvodina odluku o ublažavanju kazne za šefa stručnog štaba našeg kluba Nenada Lalatovića.

Njemu je ukinuta tromesečna suspenzija, odnosno zabrana obavljanja funkcije šefa stručnog štaba našeg kluba, ali mu je zato izreknuta maksimalna novčana kazna u iznosu od 200.000 dinara, koja mora biti isplaćena u narednih 15 dana.

U dopisu koji je poslat na adresu FK Vojvodina, Komisija za žalbe je svoju odluku obrazložila na sledeći način:

“ Šef stručnog štaba FK Vojvodina Nenad Lalatović kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 200.000 dinara, zbog prekršaja iz člana 54 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, učinjenih nesportskim ponašanjem – verbalnim sukobom sa Obradom Jovanovićem, komesarom za bezbednost FK Radnički Niš i Darkom Bulatovićem, bivšim predsednikom ovog kluba, gde je evidentno izazvan psovkama upućenim njemu, uzvratio na isti način, a sve u svojstvu šefa stručnog štaba FK Borac, nakon završetka prvenstvene utakmice 16. kola Super lige Srbije između FK Radnički i FK Borac, odigrane 1. 11. 2015. godine u Nišu.

Lalatović se obavezuje da novčani iznos od 200.000 dinara uplati na račun Zajednice Super lige od dana prijema pisanog otpravka ove odluke.

Komisija za žalbe nije mogla u potpunosti da prihvati konstataciju Disciplinske komisije da se Nenadu Lalatoviću uzme kao otežavajuća okolnost to što je ranije kažnjavan zbog nesportskog ponašanja i to novčanom kaznom od 200.000 dinara i zabranom vršenja funkcije trenera u trajanju od tri meseca – uslovno godinu dana. Naime, jasno je da imenovani u tom periodu nije prekršio uslovnu kaznu, kojom mu je izvršenje ove odluke odloženo na jednu godinu, što govori u prilog tome da je takva vrsta odluke pozitivno uticala na imenovanog, kao i da se tom vrstom kazne postigla puna svrha kažnjavanja.

Shodno tome, Komisija za žalbe je jasno utvrdila da Nenad Lalatović jeste povratnik u činjenju ovakvih vrsta prekršaja, ali je takođe potvrdila konstataciju Disciplinske komisije i uzela kao olakšavajuću okolnost da je učinjeni prekršaj napravio prethodno izazvan, reagujući na psovke Darka Bulatovića, zbog čega je jednoglasno zauzela stav da imenovanom treneru ne treba uskratiti prava utvrđena pravilnikom o stručno-pedagoškom radu, pogotovo u periodu zimske pauze tekućeg prvenstva, već da će se izricanjem predviđene maksimalne novčane kazne postići znatno efikasnija svrha kažnjavanja i istovremeno preventivno delovati na druge trenere i sportske radnike članove FSS, da ne čine ovakve i slične prekršaje“, navodi se u dopisu Komisije za žalbe.