Nikola Antić

 

U 1/16 finala Kupa Srbije, danas će se u Lazarevcu sastati ekipe Kolubare i Vojvodine. Meč počinje u 13 časova, a tekstualni prenos moći ćete da pratite uživo na našem sajtu.

Do početka utakmice ostalo je još petnaestak minuta. Ekipe će nastupiti u sledećim sastavima:

Kolubara: Ranković – Stojanović, Morariju, Stojković, Bubanja – Milošević, Spasojević, Stepanović, Paunović – Šakić, Srećković.

Vojvodina: Perić – Lakićević, Rosić, Dinga, Antić – Maksimović – Stanisavljević, Ivanić, Paločević, Stamenić – Ožegović.

Utakmica je počela. Na stadionu Kolubare prisutno je oko 2.000 gledalaca, među kojima su i tridesetak navijača Vojvodine.

20. minut: Gledaoci su ispunili tribine lazarevačkog stadiona, ali do sada nisu videli apsolutno ništa od fudbalskog sadržaja. Vojvodina ima veći posed lopte, ali nijedan od timova do sada nije napravio nijednu smišljeniju akciju, niti je uputio ijedan udarac ka golu. Žuti karton u ekipi Kolubare dobio je Morariju.

29. minut: Konačno je viđen i prvi udarac ka golu. Maksimović je proigrao Stamenića, koji je prebacio loptu na desnu stranu, a Stanisavljević je uhvatio volej i šutirao visoko iznad prečke.

33. minut: Udarcem iz daljine pokušao je Mirko Ivanić, ali golman Ranković uspeo je da sačuva svoju mrežu.

34. minut: Po prvi put je zapretila i Kolubara. Stepanović je ubacio loptu u šesnaesterac Vojvodine sa polovine terena, a Paunović je pokušao glavom, ali je Perić bio siguran.

39. minut: Zbog prekršaja ispred svog šesnaesterca, Dominik Dinga je dobio žuti karton.

41. minut: Žuti karton u ekipi Kolubare dobio je Danilo Milošević, zbog prekršaja nad Ivanićem kojim je sprečio kontru crveno-belih.

45. minut: Stanisavljević je pokušao da savlada golmana domaćih iz slobodnog udarca sa desne strane, šutirao u bliži donji ugao, ali je Ranković dobro reagovao.

Prvo poluvreme je završeno.

Počinje drugo poluvreme. Umesto Stamenića, u ekipi Vojvodine na terenu je Pavkov.

48. minut: Kolubara je ostala sa igračem manje. Zbog prekršaja, drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Danijel Morariju.

49. minut: Stanisavljević je uputio centaršut iz slobodnog udarca, a Dinga zahvatio loptu glavom. Ipak, za malo je bio neprecizan.

53. minut: Ponovo je Stanisavljević uputio centaršut, ovoga puta iz kornera, a Pavkov je pokušao glavom. Međutim, ni on nije bio precizan.

56. minut: Zbog prekršaja na sredini terena, žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Paločević.

63. minut: Žuti karton dobio je i Stanisavljević u ekipi Vojvodine, zbog prigovora sudiji.

66. minut: Novi žuti karton u ekipi Vojvodine. Sudija Piper pokazao je javnu opomenu i Ožegoviću, smatrajući da je simulirao prekršaj u šesnaestercu Kolubare.

67. minut: Izmena i u ekipi Kolubare, Stepanović je izašao, a Milošković ušao.

69. minut: Udarcem sa oko 20 metara pokušao je Aleksandar Paločević, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

72. minut: Novi pokušaj iz daljine u ekipi Vojvodine, šutirao je Stanisavljević, ali prilično neprecizno.

74. minut: Vojvodina je bila najbliža golu do sada. Ivanić je šutirao sa oko 20 metara, ali je prečka spasila ekipu Kolubare.

77. minut: Opet je Ivanić uputio udarac iz velike udaljenosti. Međutim, ovoga puta lopta je išla po zemlji i daleko od gola domaćih.

79. minut: Još jedna izmena u timu Vojvodine. Umesto Stanisavljevića, na terenu je Džon Meri.

90. minut: Trener Vojvodine Goran Šaula odlučio se i na treću izmenu. Umesto golmana Perića, na golu je iskusni Srđan Žakula.

Pristupilo se izvođenju penala.

Prva serija: Stojković postiže gol za Kolubaru, Ranković brani udarac Ivanića.

Druga serija: Paunović postiže gol za Kolubaru, Paločević postiže gol za Vojvodinu.

Treća serija: Bubanja postiže gol za Kolubaru, Maksimović postiže gol za Vojvodinu.

Četvrta serija: Zoran Stojanović postiže gol za Kolubaru, Antić postiže gol za Vojvodinu.

Peta serija: Žakula brani udarac Dinčića, Ožegović postiže gol za Vojvodinu.

Šesta serija: Žakula brani udarac Igora Stojanovića, Rosić postiže gol za Vojvodinu!