Grbovi FK Partizan i FK Vojvodina

 

U derbiju 20. kola Super lige Srbije, danas će se u Beogradu sastati ekipe Partizana i Vojvodine.

Tekstualni prenos meča od 14 časova možete pratiti uživo na našem sajtu.

Ekipe će nastupiti u sledećim sastavima:

Partizan: Kljajić – Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić – Jevtović – A. Živković, Ilić, Ninković, Lukić – Božinov. Rezerve: Ž. Živković, Petrović, Abubakar, Šaponjić, Fabrisio, Babović, Trujić.

Vojvodina: Perić – Lakićević, Pankov, Rosić, Nastić – Maksimović, Sekulić – Vukčević, Ivanić, Babić – Ožegović. Rezerve: Ilić, Vasilić, Kovačević, Stanisavljević, Puškarić, Stamenić, Pavkov.

Utakmica je počela. Na stadionu prisustvuje oko 10.000 gledalaca, među kojima su i oko 150 navijača Vojvodine.

2. minut: Dosuđen je slobodan udarac za Vojvodinu na sredini terena. Božinov je ometao Sekulića da izvede prekid, pa je došlo do koškanja dvojice igrača, zbog čega su obojica dobili po žuti karton.

4. minut: Viđen je i prvi udarac ka golu. Posle kornera za Partizan, Živković je pokušao glavom, ali je lopta otišla daleko od gola.

15. minut: Igra se uglavnom na sredini terena. Posle dubinske lopte za Ožegovića, napadača Vojvodine faulirao je Bandalovski, zbog čega je dobio žuti karton.

20. minut: Viđena je i prva dobra prilika za Vojvodinu. Posle kornera koji je izveo Babić, Ožegović je pokušao glavom, ali je lopta otišla iznad prečke.

23. minut: Ponovo je pripretio Partizan. Božinov je šutirao sa oko 20 metara, ali bilo je to suviše lako za Perića.

24. minut: Zbog šovinističkog skandiranja navijača Partizana, u kojem se navijači Vojvodine nazivaju pola Mađarima, a pola ustašama, zvanični spiker na stadion zatražio je od publike da sportski podržava svoj tim. Kako to nije ispoštovano, utakmica je prekinuta.

26. minut: Uprkos tome što se isto skandiranje nastavilo, utakmica je nastavljena.

36. minut: Za sada nijedna ekipa ne uspeva da stvori stopostotnu priliku za gol. Partizan je ponovo pokušao preko Živkovića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je slabo zahvatio loptu, koja je bila lak plen za Perića.

39. minut: Češće se igra na polovini Vojvodine. Lukić je pokušao da lobuje Perića sa oko 20 metara, ali je čuvar mreže crveno-belih krajnjim naporom uspeo da sačuva svoju mrežu.

42. minut: Vojvodina je imala stopostotnu priliku da dođe u vođstvo! Jedan dubinski pas, Ivanić je petom sjajno odigrao do Ožegovića, ovaj odigrao pas na levu stranu do Babića, koji je kratko odigrao do Nastića. Levi bek Vojvodine je centrirao, a Pankov sa tri metra glavom zahvatio loptu, koja je prohujala nekoliko centimetara pored gola.

45. minut: Dobar kontranapad Vojvodine završio se udarcem Ožegovića sa oko 20 metara. Ipak, bilo je to suviše slabo za Kljajića.

Prvo poluvreme je završeno.

Počelo je drugo poluvreme.

48. minut: Vojvodina je imala prvi dobar napad u drugom poluvremenu. Šutirao je Lakićević sa oko 20 metara, ali daleko od gola Partizana.

52. minut: Odlična prilika za Partizan. Živković je petom sjajno proigrao Grbića, koji je odigrao idealan pas do Ninkovića, ali je vezista domaćih sa oko 13-14 metara šutirao visoko preko gola.

57. minut: Zbog prekršaja nad Valerijem Božinovom na oko 40 metara od gola, žuti karton u Vojvodini dobio je Radovan Pankov.

58. minut: Ninković je pokušao udarcem sa velike udaljenosti, ali je lopta ponovo otišla visoko preko gola.

60. minut: Solidan kontranapad Vojvodine završen je udarcem Babića sa oko 17 metara, ali je Kljajić bio dobro postavljen.

62. minut: Viđena je najbolja prilika za Partizan na meču. Saša Ilić je lepo ušao u šesnaesterac i proigrao Božinova, ali je Bugarin sa 10 metara šutirao preko gola.

65. minut: Novi napad Partizana. Sada je Ilić šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je i on bio prilično neprecizan.

66. minut: Ninković je šutirao odlično sa oko 25 metara, ali je lopta prohujala pored gola Vojvodine. Izmena u Partizanu: izašao je Božinov, a ušao Abubakar.

70. minut: Zbog prekršaja nad Živkovićem na sredini terena, žuti karton u Vojvodini dobio je Maksimović.

72. minut: Ninković je centrirao sa leve strane, a lopta je dobila neobičnu putanju i pogodila prečku.

74. minut: Izmena u oba tima: u Partizanu – Babović umesto Lukića, u Vojvodini – Stanisavljević umesto Vukčevića.

80. minut: GOL: Vojvodina je povela! Sjajno izveden korner Stanisavljevića, Rosić je glavom zahvatio loptu i prosledio je u dalji ugao Kljajićevog gola.

83. minut: Izmena u Partizanu: izašao je Ninković, ušao Šaponjić. Izmena u Vojvodini: izašao je Babić, ušao Puškarić.

85. minut: Crveni karton u Vojvodini dobio je Danilo Sekulić.

86. minut: Izmena u Vojvodini: izašao je Ožegović, ušao Kovačević. Žuti karton zbog prigovaranja sudiji dobio je Ninković iz Partizana.

89. minut, GOL: Žuti karton u Vojvodini dobio je Rosić. Dosuđen je penal za Partizan. Saša Ilić je pao u šesnaestercu Vojvodini, arbitar je prosudio da je to bio faul za najstrožu kaznu. Međutim, Perić je sjajno odbranio udarac Ninkovića, a u kontranapadu, Stanisavljević je postigao gol.

90. minut: Šutirao je Šaponjić, ali je Perić odbranio. Žuti karton u Partizanu dobio je Ćirković.

Utakmica je završena, Vojvodina je pobedila!