Ognjen Ožegović

 

U 15. kolu Super lige Srbije, danas od 15 časova u Beogradu sastaće se ekipe Voždovca i Vojvodine. Tekstualni prenos utakmice od 15 časova možete pratiti na našem sajtu.

Poznati su i sastavi timova za ovu utakmicu:

Voždovac: Popović – P. Jovanović, Radivojević, Mihajlov, M. Jovanović – Pavlović, Adamović, Marinković, Asani – Odita, Mašović.

Vojvodina: Perić – Puškarić, Pankov, Rosić, Nastić – Maksimović – Stanisavljević, Ivanić, Paločević, Vukčević – Ožegović.

Meč je počeo. Utakmici prisustvuje oko 500 gledalaca, među kojima su i pedesetak navijača Vojvodine.

U petom minutu, viđena je prva dobra prilika za Vojvodinu. Nastić je ubacio loptu u kazneni prostor Voždovca, a ona je nekako došla do Ožegovića koji je uputio udarac, ali je Popović izbio loptu u korner.

Posle kornera, Ivanić je imao dobru priliku glavom, ali je Popović ponovo bio siguran.

U 11. minutu, po prvi put je opasno pripretio i Voždovac. Marinković je odlično šutirao u same rašlje sa oko 20 metara, ali je Perić fantastično reagovao.

Beograđani su ponovo pokušali da dođu do gola u 17. minutu. Adamović je šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

U 30. minutu, viđen je i prvi žuti karton na meču, a dobio ga je igrač Voždovca Miloš Mihajlov zbog prekršaja nad Ognjenom Ožegovićem. Trenutno se igra uglavnom na sredini terena, uz nešto veći posed lopte od strane Vojvodine.

Sada je domaćin došao do blage terenske inicijative, a u 39. minutu, svoj udarac iz daljine oprobao je i Obiora Odita. Ipak, bio je to lak plen za Perića.

U 44. minutu, udarcem sa oko 20 metara pokušao je i Marko Vukčević, ali bilo je to nedovoljno snažno i precizno, pa je Popović s lakoćom uhvatio loptu.

Prvo poluvreme je završeno.

Počelo je i drugo poluvreme. Za sada nema promena u sastavima.

Prva solidna prilika za Vojvodinu u drugom delu meča viđena je u 53. minutu. Paločević je lepo prošao i odigrao dupli pas sa Stanisavljevićem, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Popovića.

Igra se 59. minut, i ponovo je Paločević bio opasan po gol domaćina. Lepo se izborio za jednu loptu, izdržao nekoliko duela i šutirao sa oko 25 metara, ali lopta je otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

Samo minut kasnije, i Stanisavljević je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali sada je Popović sačuvao svoj gol.

Na drugoj strani, u 62. minutu uzvratio je Miloš Radivojević. Uputio je udarac  iskosa sa petnaestak metara, ali je bio zamalo neprecizan.

U 67. minutu, izvršena je i prva izmena na utakmici. Umesto Elmira Asanija, u ekipi Voždovca na terenu je Nikola Ćirković. Blaga terenska inicijativa je trenutno na strani domaćina.

Sjajnu priliku za Vošu u 70. minutu propustio je Mirko Ivanić. Pogrešan povratni pas u ekipi Voždovca, lopta je došla do Ožegovića, koji je odigrao do Ivanića, a ovaj šutirao sa desetak metara, ali neprecizno.

Odmah potom, došlo je do izmena na obe strane: u Vojvodini, Stamenić je zamenio Vukčevića, a u Voždovcu, Ristović je zamenio Marinkovića.

U 72. minutu, viđena je stopostotna prilika za Vojvodinu. Ožegović je izašao sam ispred golmana Popovića, ali je čuvar mreže Beograđana sprečio siguran pogodak.

Novi žuti karton u ekipi Voždovca dobio je kapiten domaćih Miloš Pavlović, zbog koškanja sa štoperom Voše Lazarom Rosićem.

Utakmica je prilično dobila na tempu. Ivanić je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali prilično traljavo, pa je lopta završila pored gola.

Nova izmena u Vojvodini u 75. minutu. Izašao je Stanisavljević, a ušao Mrdaković.

Žuti karton u ekipi Voždovca dobio je i Marko Adamović, posle prekršaja na sredini terena.

Tempo utakmice je ponovo malo opao, a u 85. minutu opet je izvršena izmena na obe strane: u Voždovcu – Srećković umesto Odite, a u Vojvodini – Antić umesto Paločevića.

Lepa akcija Vojvodine u 87. minutu. Stamenić se lepo oslobodio dvojice čuvara na desnoj strani i centrirao, a Ožegović je uputio udarac glavom, koji je ipak bio lak posao za Popovića.

Već u sledećem napadu, i Nastić je šutirao iz daljine, ali prilično neprecizno.

Počela je i sudijska nadoknada, u kojoj će se igrati tri minuta. Adamović je šutirao ka golu Vojvodine iz daljine, ali vrlo neprecizno.

Utakmica je završena.