Nenad Vanić

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da njegova ekipa ne beži od uloge favorita pred meč protiv Javora i da veruje u novi prvenstveni trijumf crveno-belih.

U šestom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Javora u Ivanjici. Posle poraza u derbiju od Partizana, crveno-beli su rešeni da započnu novu pobedničku seriju, a prva prepreka na tom putu im je trenutno 14-plasirani tim srpskog prvenstva, koji je, bez obzira na to, uvek neugodan rival na svom terenu.

Ipak, po pitanju ambicija Vojvodine na ovoj utakmici, za šefa stručnog štaba Nenada Vanića ne postoji dilema.

– Kao i pred svaku drugu utakmicu, pa tako i pred ovu, klub kao što je Vojvodina mora da ide na pobedu. Naravno, na nekim mečevima, pita se i protivnik sa svojim kvalitetom i tradicijom. Za utakmicu protiv Javora, trenirali smo i spremali se da pobedimo i to je ono što ću tražiti od igrača. Čitave nedelje, radili smo na tome da mi budemo tim koji će imati veći posed lopte i menjati ritam utakmice onako kako nama odgovara. Nadam se da će biti tako, a preduslov za to jeste da zadržimo želju i borbenost koju smo iskazali protiv Partizana, kao i protiv svih prethodnih rivala. Nema nijednog razloga da tako ne bude – kaže Vanić.

Uprkos nezavidnom položaju na tabeli, on veoma ceni ekipu Javora.

– Nisu započeli prvenstvo onako kako su očekivali. Dosta su promenili sastav, ali i dalje su nezgodni, posebno na svom terenu. Dosta pažnje poklanjaju igri iz prekida, iz koje znaju da budu opasni, pa smo radili i na tome, kako na utakmici ne bismo dolazili u problem po tom pitanju. Sigurno je da će i oni pokušati da nametnu ritam meča kakav njima odgovara, ali ipak, moramo priznati da je, bez obzira na sve, Vojvodina ta koja je favorit u ovoj utakmici i tako ćemo se i ponašati, te se nadamo da ćemo na terenu ostvariti rezultat koji želimo. Po pitanju discipline i borbenosti moramo stalno da se ponavljamo i ukoliko tako bude, nećemo imati problema bez obzira na protivnika – ističe Vanić.

Uprkos porazu od Partizana, atmosfera u ekipi Vojvodine je i dalje dobra.

– Ambijent i atmosfera su zadovoljavajući, iako uvek može bolje. Naravno, potrudićemo se da ponovo uđemo u seriju dobrih rezultata i podignemo to na još viši nivo. Osim jedne-dve lakše povrede, većih kadrovskih problema nemamo i nadam se da ćemo već danas na raspolaganju imati sve igrače koji su licencirani i u trenažnom procesu, jer to nam jako puno znači. Ako se i te kockice slože onako kako priželjkujemo, onda će i rezultat biti na našoj strani – napominje Vanić.

Na konferenciji za novinare pred ovaj meč, predstavnici medija upitali su šefa stručnog štaba Vojvodine da li je bio iznenađen reakcijom kluba na suđenje arbitra Milorada Mažića na utakmici protiv Partizana, s obzirom na to da on lično nije komentarisao suđenje.

– Ja sam jedan od trenera koji se bori sa takvim stvarima, ali vremenom uvidite da li tu ima nekog pomaka ili ne. Dok traje utakmica, pokušavam da aktivno učestvujem u njoj i pomognem ekipi, a ne da sugerišem sudiji šta treba da radi. Naravno, ako se desi nešto što nije ispravno, svako reaguje na svoj način u nameri da ostvari svoj cilj. Šta će se dešavati posle utakmice, to je na klubu, a ja kao trener pokušavam da se usredsredim na svoj posao. Imam mnogo posla i obaveza ispred sebe da bih se još bavio i stvarima na koje ne mogu da utičem. Klub ima razloge zbog kojih je tako reagovao i oni su javno navedeni. Mora se priznati da Partizan i još neki klubovi imaju prednost u domaćem prvenstvu, ali ne bih ulazio u detalje. Pokušavam da spremim ekipu, da se fokusiramo samo na teren i ispravljamo stvari koje možemo da ispravljamo – rekao je Vanić.

Utakmica između Javora i Vojvodine igraće se u subotu na Gradskom stadionu u Ivanjici, sa početkom u 20 časova.