Nenad Vanić

 

Posle remija njegovog tima sa Proleterom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da je zadovoljan izdanjem svojih igrača, pogotovo u prvom poluvremenu, ali da u prvenstvu realizacija mora biti bolja.

Vojvodina i Proleter večeras su igrali nerešeno 0:0, u prijateljskom meču odigranom na „Karađorđu“.

– Mogu da budem zadovoljan načinom na koji smo odigrali prvo poluvreme, u kojem je bilo dosta prilika i tečne igre, pogotovo uzimajući u obzir to da je sastav bio dosta izmenjen i da su neki igrači po prvi put zaigrali za Vojvodinu. S druge strane, nisam zadovoljan realizacijom, za koju će nam u prvenstvu biti potrebno više koncentracije. U drugom poluvremenu, oba tima su napravila mnogo izmena, pa nije viđena neka naročita igra, iako mislim da smo i tada bili bliži postizanju pogotka. Mi smo već odigrali dve evropske utakmice, tako da ovo nije bila klasična generalna proba, jer smo već znali kvalitet na koji možemo da računamo u prvenstvu. Sada smo želeli da se uverimo u potencijal mladih igrača na koje možemo da se oslonimo u budućnosti, pa nam je u tom smislu ovaj meč bio vrlo koristan – kaže Vanić.

Posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i svemu što je usledilo posle revanša protiv Ružomberoka, pred njim je bio težak zadatak da misli igrača usmeri ka početku Super lige.

– To i dalje pokušavamo i mislim da idemo u dobrom pravcu. Ono što se desilo je iza nas, prvenstvo nam počinje već u petak i moramo da gledamo napred. Mislim da će ekipa biti spremna i nadam se da ćemo ostvariti rezultat i cilj kakav Vojvodina uvek mora da ima, a to je pobeda – napominje Vanić.

Prethodnih dana, on je dosta radio na tome da napravi pravu, pozitivnu atmosferu među igračima.

– Bez toga nema uspeha. Konstantno radimo na jačanju timskog duha i mislim da to ide u dobrom smeru, a vreme, kojeg nemamo mnogo, pokazaće da li sam u pravu. Možda već na prvoj narednoj utakmici – rekao je Vanić.

Utakmica između Vojvodine i Čukaričkog u prvom kolu Super lige Srbije igraće se u petak na „Karađorđu“, sa početkom u 20 časova.