Jovica Vasilić

 

Fudbaler Vojvodine Jovica Vasilić (25) istakao je da na meču protiv OFK Beograda nije doživeo prelom ramena i da veruje da će biti spreman za narednu utakmicu crveno-belih protiv Crvene zvezde.

Kada jedan igrač pruži svoj maksimum na nekoj utakmici i učini sve što može za što bolji rezultat svog tima, za njega se kaže da je ostavio srce na terenu. Figurativno. Za desnog beka Vojvodine Jovicu Vasilića, ta konstatacija može se izreći posle gotovo svakog meča na kojem je nastupio. No, ni tu nije kraj. Na meču protiv MTK-a u Novom Sadu, pouzdani defanzivac na terenu je ostavio i zub. I to bukvalno.

– Dobio sam udarac laktom i izbijen mi je kec – kaže Vasilić, koji je, uprkos tome što mu je izbijen zub, odigrao utakmicu do kraja i pomogao Vojvodini da pobedi sa 3:1.

Beskompromisni borac prošle subote je ipak morao da izađe iz igre početkom drugog poluvremena, pošto je zadobio povredu ramena. Međutim, kako kaže, i to će brzo zalečiti.

– Upravo sam se vratio sa snimanja. Na sreću, ne vidi se prelom, došlo je samo do istegnuća. Mislim da ću za dan-dva moći da se uključim u redovan trenažni proces i verujem da ću biti spreman za narednu utakmicu koju igramo protiv Crvene zvezde – kaže Vasilić.

Protiv njegovog bivšeg kluba OFK Beograda, Vojvodina je pobedom prekinula neprijatan niz od tri meča bez pobede.

– Imali smo tu negativnu seriju, ali uspeli smo da je prekinemo, iako nam je bilo jako teško da to učinimo. No, svi smo pružili maksimum i osvojili nova tri boda, što je i najvažnije. Sada imamo vremena da se dobro spremimo za nastavak prvenstva i ponovo budemo ona stara Vojvodina, kao što smo bili na početku ove sezone i u kvalifikacijama za Ligu Evrope – kaže Vasilić.

Posle OFK Beograda, Vojvodinu očekuje teško gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu, ali Vošinog desnog beka to nimalo ne plaši.

– Sigurno je da će biti izuzetno teško ostvariti pozitivan rezultat, ali verujem u našu ekipu. Uostalom, zbog takvih utakmica se fudbal i igra, a to su i mečevi kakve navijači najviše vole – rekao je Vasilić.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine predviđena je da se odigra u sredu, 14. oktobra, ali zbog obaveza mlade reprezentacije Srbije, postoji mogućnost da se meč odigra dva dana kasnije, 16. oktobra.