Као велико појачање на позицији штопера, у Војводину је овог лета стигао доскорашњи члан БАТЕ Борисова Никола Васиљевић (28), стамени дефанзивац који је током каријере наступао још за Колубару, ОФК Београд, Пандури (Румунија) и Токушиму (Јапан). Међутим, пре два дана, у дуелу на тренингу са Ранком Веселиновићем, доживео је повреду чланка која га је онемогућила да настави са редовним тренажним процесом.

На срећу, захваљујући стручном третману и адекватној нези пруженој од стране медицинског особља првог тима ФК Војводина, које чине др Владимир Чолаковић и физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић, Никола Васиљевић се сада осећа много боље, па ће се на терен вратити брже него што се у први мах помислило.

– Повреда јесте била болна и у први мах озбиљна, али сада, после дан-два, изгледа да то ипак није толико страшно, те се надам да ћу за два-три дана моћи да тренирам заједно са екипом. Како смо се надали, то је заиста брзо – каже Васиљевић.

Како си се за сада уклопио у екипу Војводине?

– Задовољан сам тиме како сам се уклопио и презадовољан екипом и стручним штабом. Имао сам само тај пех са повредом, али надам се да ћу се брзо опоравити, како бих могао да се докажем и будем на располагању тренеру Лалатовићу.

Пре Војводине, био си члан БАТЕ Борисова, актуелног шампиона Белорусије и учесника 1/16 финала Лиге Европе из прошле сезоне. С тим у вези, како си доживео прелазак у редове Воше?

– У БАТЕ Борисову сам имао неких проблема са повредама, па сада на то гледам као на неко не баш добро искуство, иако ми је, сем тога, тамо заиста било лепо. Позив Војводине сам оберучке прихватио, јер сматрам да кроз цео живот стално изнова мораш да се доказујеш. Пре свих, разговарао сам са спортским директором и тренером и свидела ми се њихова идеја. Војводина је клуб који нон-стоп тражи резултате и успехе, баш као и БАТЕ Борисов у Белорусији, тако да ту ни није нека велика разлика. Једино што у Србији има много више клубова који теже да изађу у Европу и освајају титуле, док у Белорусији постоје само два-три таква клуба, међу којима је БАТЕ најјачи.

Претходних сезоне, БАТЕ Борисов је умео пријатно да изненади љубитеље фудбала са одличним резултатима у Европи?

– То је веома организован клуб и зна се ко шта ради. Имају добар скаутинг, доводе добре играче и увек имају избалансирану екипу, па никад ништа није пренатрпано са 25-30 фудбалера. Имају петнаестак већ формираних играча, док остатак попуњавају са млађима који тек треба да се развију. Такође, имају тај такмичарски дух и менталитет и то је било прво што сам осетио када сам дошао код њих. Иако то можда не изгледа тако са стране, они као екипа верују да могу да згазе сваког, што су и показали у Лиги шампиона и Лиги Европе. Тај такмичарски дух је почео од председника, који је недавно преминуо, али се пренео на тренера и играче. Буквално су у стању да одиграју цело првенство без пораза.

Ако упоредиш српску и белоруску лигу, какве су сличности, а какве разлике?

– С обзиром на то да већ четири године нисам играо у Србији, не знам да ли бих баш могао прецизно да упоредим, али мислим да ни нема неке велике разлике. У Србији има много добрих клубова и играча, који у сваком летњем и зимском прелазном року одлазе у још јаче лиге. Звезда у последње време прави одличне резултате. Можда је разлика једино у том неком менталитету, али сем тога, мање-више је све исто.

Војводина у нову сезону улази са амбицијом да избори пласман у квалификације за Лигу Европе. Мислиш ли да је то оствариво и кога видиш као највеће конкуренте?

– Војводина треба да буде одмах иза Звезде и Партизана, али о томе не треба причати, већ достићи радом и сконцентрисати се на то шта тренер и управа клуба хоће од нас. Још док сам играо у ОФК Београду, био сам свестан да је Војводина огроман клуб и, осим те последње две сезоне, увек је у врху и сматрам да ту и заслужује да буде, јер представља велико име у Србији и на Балкану. Играчки кадар је добар, стручни штаб одличан, тако да, ако нас здравље послужи, уз добар рад можемо да остваримо велике резултате.

Управо зарад остварења таквих резултата, у Војводину се овог лета вратио тренер Ненад Лалатовић?

– У последњих неколико година, где год да је био, са својом екипом је направио резултат и био међу два-три најбоља тима у првенству. У његово знање и рад уопште не сумњам, тако да ми играчи само треба да слушамо шта то хоће од нас и, уз квалитет који имамо, то ћемо и остварити. Он је победник, гризе и увек је жељан победе.

Када се опоравиш, шта је оно што навијачи могу да очекују од тебе, а шта је твоја порука за њих?

– Од мене могу да очекују да ћу на свакој утакмици дати 100 посто својих могућности, а то исто важи и за сваког другог играча у тиму, јер се већ сада на тренинзима и пријатељским утакмицама види да ће свако од нас давати све од себе и мислим да је то једино и исправно. С друге стране, волео бих да имамо подршку какву знам да је Војводина имала током претходних година и, у том случају, верујем да можемо до великих успеха – истакао је Васиљевић.