Zoran Vasiljević

 

V.d. šefa stručnog štaba Vojvodine Zoran Vasiljević izjavio je da mu nije čudno to što je Spartak trenutno favorit protiv „stare dame“ i da se nada da se njegova ekipa u vojvođanskom derbiju neće unapred predati.

Jesenji deo prvenstva u Super ligi Srbije završava se sutra. Utakmicama 22. kola, biće stavljena tačka na prvi deo sezone, u kojem fudbaleri Vojvodine nisu bili na nivou na kakav su navikli navijači „stare dame“. Ipak, priliku da donekle poprave utisak, crveno-beli će imati protiv Spartaka u Subotici, iako će, kao retko kada, uloga blagog favorita pred ovaj meč biti na strani njihovog protivnika.

To potvrđuju i reči v.d. šefa stručnog štaba Vojvodine Zorana Vasiljevića, koji biranim rečima govori o timu iz Subotice.

– Spartak je trenutno trećeplasiran u Super ligi i ove sezone igra zaista moderan fudbal. Ima dobru selekciju, nekoliko reprezentativaca i dvadesetak podjednakih igrača, a iz njegovih redova dolazi i najbolji igrač ove polusezone Đorđe Ivanović. Imaju i dobar stručni štab, pa su stvarno iznenađenje ove jeseni. Što se tiče Vojvodine, posle pauze zbog kartona, u tim se vraća Jovančić, koji nam je, po mom mišljenju, najviše nedostajao da napravimo dobar rezultat u prošlom kolu. Povređenih igrača nemamo, svi su spremni i nadamo se povoljnom rezultatu, odnosno utakmici u kojoj se nećemo unapred predati – kaže Vasiljević.

On ističe da mu nije čudno to što sportska javnost pred ovaj meč ulogu favorita dodeljuje Spartaku.

– Trenutno, to mi nije čudno. Oni su dobar, kompaktan tim, koga sam dva puta gledao uživo, plus smo ih analizirali na InStatu. Radi se o skupu dobrih pojedinaca, koji predstavlja jedan zdrav tim. Imaju brzinu, snagu, žustrinu, agresivnost… Posle prethodne sezone, nama se ekipa osula, dok su oni na jedan dobar temelj podigli još dva sprata – slikovito je opisao Vasiljević.

Na konferenciji za novinare pred ovaj meč, predstavnike medija je interesovalo mišljenje v.d. šefa stručnog štaba Vojvodine o tome da li je njegovom timu potreban igrač kao što je Đorđe Ivanović.

– Recimo da jeste. On je paker, asistira, daje golove, dosta trči… Mislim da nam nedostaje takav igrač, a ja se iskreno nadam da će u pauzi doći do jačanja igračkog kadra. Klub je nedavno izabrao novog sportskog direktora Sašu Drakulića i rekao bih da je to prvi korak ka ozdravljenju – istakao je Vasiljević.

Vojvođanski derbi između Spartaka i Vojvodine igra se sutra na Gradskom stadionu u Subotici, sa početkom u 15 časova.