sajt plzenj, mala

 

„Dosan arena“, stadion u češkom gradu Plzenju, večeras će biti poprište prvog duela plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, u kojem će snage odmeriti domaća Viktorija i Vojvodina. Ne sumnjamo da se navijači novosadskog kluba spremaju, ukoliko nisu krenuli put Češke, da od 20.50 časova zauzmu mesta kraj TV ekrana i, na svoj način, pruže podršku crveno-belima. Sretali smo danas na centralnom gradskom trgu , kako Česi vole da kažu – svetske prestonice piva – na desetine devojaka i mladića koji će večeras bodriti naš tim i to je ono što i samim fudbalerima Vojvodine uliva dodatnu snagu da istraju.

Koliko može Voša, preciznije, hoće li se ostvariti sjajan, istorijski rezultat i naći se u jednoj od grupa u eminentnom evropskom takmičenju? Odgovor ćemo, bez sumnje, dobiti tek 27. avgusta uveče, kada bude završena revanš utakmica na „Karađorđu“, a za sada nam ostaje pitanje kojim smo otvorili ovaj pasus. Ono što se zna, jeste da je danas u Plzenju tmuran dan, temperatura nije premašivala 21 stepen, a u 20.50 časova prognostičari kažu da će biti tek 17 stepeni i bez kiše. Usudjujemo se da dodamo, idealno vreme za dobar fudbal.

Tri su rivala već ostala u arhivi Vojvodine. Četa šefa stručnog štaba Zlatomira Zagorčića bila je bolja od mađarskog MTK (0:0 i 3:1), potom je eliminisala i letonski Spartaks (3:0 i 1:1), a onda je bila bolja i od slavne italijanske Sampdorije (4:0 i 0:2). Korak po korak, stigla je u predvorje grupne faze, a tu joj je ostala još prepreka zvana Viktorija iz Plzenja. Šampion Češke, nema u to nikakve sumnje, zaslužuje pun respekt, tim je koji ima uspeha u Evropi i zaista je veliki zalogaj. Ali, zar Voša nije već pokazala da ume i s takvim rivalima, zar nije dokazala da je ovo njeno leto i da reč nemoguće za njene fudbalere ne postoji?

Pretiti Česima niti možemo, niti smemo. Ali verovati u momke koji nose crveno-bele dresove, e na to i te kako imamo pravo i hoćemo! Novosađani rastu iz dana u dan, raduju i odlična atmosfera i harmonija u ekipi i oko nje i upravo zbog toga, bez trunke euforije, želimo da mislimo da je večeras pred njima izvodljiv – težak, ali moguć zadatak. Lako je reći, ali jedino što je važno jeste da Zagorčićev tim nastavi da uživa u igri, da zadrži filozofiju po kojoj u svaki duel ulazi s namerom da postigne gol više od suparnika i da zna da iza njega stoji sve više istinskih zaljubljenika u fudbal u Srbiji. I sve brojnijih navijača Vojvodine, pre svega.

Pred večerašnju utakmicu, zato, imamo samo jednu poruku za naš tim – Samo hrabro i samo borbeno!