Aleksandar Veselinović

 

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da se nada pobedi svog tima na sutrašnjem meču protiv Borca i naglasio da crveno-beli svojim odnosom prema igri, htenjem i agresivnošću treba da izazovu pozitivnu reakciju sa tribina.

U četvrtfinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Borca na „Karađorđu“. Posle dva uzastopna poraza u prvenstvu, sa mesta šefa stručnog štaba smenjen je Dragan Ivanović, a pred najvažniji meč u dosadašnjem delu polusezone, ekipu je preuzeo Aleksandar Veselinović.

On se već upoznao i odradio trening sa igračima, a danas je i zvanično predstavljen na konferenciji za novinare u pres sali stadiona „Karađorđe“, gde je istakao da mu je jasno da se od crveno-belih očekuje trijumf u sutrašnjoj utakmici.

– Kao i od svakog narednog susreta, očekujem da budemo na maksimalnom nivou u datom momentu. Ambicije su nam pobedničke, a mene lično će zadovoljiti to da svojim dejstvom na terenu pošaljemo poruku ljudima na tribinama, koji će na to pozitivno odreagovati. Mislim da je jesenas u mnogo situacija viđena empatija između igrača i navijača, a osim toga da pobedimo, težićemo tome i da plenimo našim odnosom prema igri, željom, agresivnošću i naravno kvalitetom. Videćemo koliko ćemo uspeti u tome. Sa svojim stručnim štabom, juče sam odradio jedan trening i rekao bih da smo sada u jednoj improvizovanoj varijanti pripreme za utakmicu, ali nadam se da će igrači reagovati pozitivno – kaže Veselinović.

Novi šef stručnog štaba Vojvodine upoznat je i sa kvalitetom sutrašnjeg rivala njegovog tima.

– Kao i svaki profesionalan tim, ekipa Borca je veoma disciplinovana. Rezultati koje su ostvarili ovog proleća često nisu na pravi način prikazali kvalitet tih igrača, ali podsetiću da je Borac nedavno od Vojvodine kod kuće izgubio sa samo 0:1 i to u jednoj napetoj utakmici, da je od Spartaka u Subotici izgubio takođe sa 1:0 i to zbog autogola, da je protiv Partizana do pred sam kraj takođe gubio samo sa 0:1… Teško postižu golove, ali vrlo retko ih i primaju, a vidi se upečatljiva ruka trenera koji zagovara jedan određeni stil igre. Neće biti lako, ali imamo obavezu da budemo na maksimalnom nivou i učinimo sve što možemo za pobedu – rekao je Veselinović.

Utakmica između Vojvodine i Borca igra se sutra od 18 časova na „Karađorđu“, a u slučaju da posle 90 minuta ne bude bilo pobednika, odmah će se pristupiti izvođenju penala. Ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 300 (zapad) i 200 dinara (istok), dok će se ulaznice za sever deliti besplatno. Ulaznice za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će ulaznice za sever moći da se preuzmu u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Jedno lice moći će da kupi najviše tri ulaznice, a za ulazak na stadion, karte će morati da imaju i deca svih uzrasta. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.