Aleksandar Veselinović

 

Posle pobede njegovog tima nad Jedinstvom, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da će crveno-beli i u nastavku sezone gajiti napadački fudbal i da po tom pitanju ništa neće menjati, bez obzira na slabije rezultate u prva tri kola Super lige Srbije.

Vojvodina je danas pobedila Jedinstvo iz Surčina rezultatom 3:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

– Jedna od praksi koju imamo jeste da u mikrociklusu između dve prvenstvene utakmice odigramo prijateljski meč, kako bi šansu dobili mlađi igrači, kao i oni koji se oporavljaju od povreda. Veoma sam zadovoljan današnjim zalaganjem po ovom sparnom vremenu, ali i kvalitetom igre, te mogu reći da su igrači koji su nastupili iskoristili priliku da stvore pozitivnu sliku o sebi i to je put kojim treba da idemo. Iznenađujuće, ali i ekipa Surčina se predstavila kao vrlo kvalitetan tim – kaže Veselinović.

On je danas šansu ukazao mnogim igračima iz omladinske škole „Ilija Pantelić“, a dvojica od njih, Gajić i Nešković, bili su i strelci golova.

– U prošlom prvenstvu, kada je Vojvodina već bila izgubila šansu da se plasira u Evropu, davali smo šansu mnogim igračima iz naše omladinske škole. Ovog leta smo na pripreme poveli trojicu omladinaca, kao i neke koje smo vratili sa pozajmica, a žao mi je što još neki nisu imali priliku da zaigraju danas, poput Jeličića, koji ima povredu arkade. Međutim, tu smo da im damo šansu, kako zbog njih, tako i zbog škole i kluba, odnosno da im pomognemo u njihovom razvoju – napominje Veselinović.

Vojvodina je u prošlom kolu neprijatno iznenadila svoje navijače porazom od Rada, ali bi ih zato sigurno obradovala ukoliko bi u narednom kolu trijumfovala protiv Mačve u Šapcu.

– Ako bih rekao da očekujem reakciju igrača protiv Mačve, ispalo bi da priznajem da je s njihove strane nešto bilo pogrešno do sada. Međutim, ja nemam nikakve zamerke na igrače, pogotovo ne na njihovo zalaganje i odnos prema igri. Štaviše, statistički podaci govore da igramo napadački i veoma kvalitetno, izuzimajući tu nesrećnu realizaciju. I danas smo stvorili dosta šansi, bili smo i efikasni i smatram da se igrao dobar fudbal. Drugog puta nemamo i ja ne znam kako drugačije treba da igramo, osim napadački. U svom opredeljenju sigurno ništa nećemo menjati, jer smatram da rezultatski nismo adekvatno ispraćeni spram kvaliteta igara koje smo prikazali – rekao je Veselinović.

Utakmica četvrtog kola Super lige Srbije između Mačve i Vojvodine igra se u subotu u Šapcu, sa početkom u 20 časova.