Aleksandar Veselinović

 

Posle pobede njegovog tima nad Kazmom, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je zadovoljan igrom crveno-belih i naglasio da su se neki od njih nametnuli u konkurenciji za sastav za predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv OFK Bačke.

Vojvodina je danas pobedila ekipu Kazme iz Kuvajta rezultatom 2:0 (2:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

– Veoma sam zadovoljan odnosom momaka, u nečemu što se pokazalo kao vrlo dobra provera protiv jedne ozbiljne ekipe iz Kuvajta i što našim mladim igračima izuzetno znači. Kao i uvek, ovakve utakmice koristimo da u prvi tim uvrstimo nekoliko dečaka iz omladinske škole kako bi sticali iskustvo, pa smo tako i danas pozvali trojicu. Takođe, ovakvi mečevi nam koriste da svi prvotimci budu u ritmu odigravanja utakmica, a kao što su se pred meč protiv Mačve neki igrači nametnuli da budu u konkurenciji za sastav, tako su neki to uradili i danas. Slobodno mogu da kažem da su pojedinci iskoristili priliku i konkurisaće za tim za naredni meč – kaže Veselinović.

U naredna tri prvenstvena kola, Vojvodini sledi mini-serija od tri utakmice na „Karađorđu“, pošto je očekuju mečevi protiv OFK Bačke, Proletera i Crvene zvezde. Ipak, šef stručnog štaba Vojvodine usredsređen je samo na prvu predstojeću utakmicu.

– Nikad ne razmišljam unapred, već samo o prvom sledećem koraku, jer u fudbalu je važno samo ono što je ovde i sada. Zato svi treba da razmišljamo samo o narednom protivniku Bačkoj i ukoliko hoćemo da budemo ozbiljni, drugačijeg razmišljanja ne sme da bude. Sav trenažni proces, uključujući i današnju utakmicu, usmeren je samo prema Bačkoj i mislim da je to jedini put kojim treba da idemo. Teren je jedino merilo na kojem igrači sami sebe stavljaju u tim, a ne treneri – ističe Veselinović.

Naravno, jasno je da crveno-bele protiv Bačke zanima jedino pobeda i prvi korak ka gornjem delu tabele.

– Svaka nova utakmica je nova priča, ali Vojvodina i svi u njoj uvek moraju da očekuju to da se ide na pobedu i tu nema nikakve dileme. Ko ne razmišlja na takav način, nije pobednik i ne može da ostvaruje rezultate – rekao je Veselinović.

Utakmica između Vojvodine i OFK Bačke igra se u subotu na „Karađorđu“, sa početkom u 20 časova.