Aleksandar Veselinović

 

Posle poraza njegovog tima od Rada, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je neshvatljivo da crveno-beli nisu iskoristili toliki broj stvorenih šansi na utakmici.

Vojvodina je večeras poražena od Rada rezultatom 1:2 (0:1), u trećem kolu Super lige Srbije.

– Kao prvo, čestitam Radu na tri osvojena boda. Utakmica je mogla da ode i u drugom pravcu i bez obzira na sve, moram da čestitam i mojim igračima na velikoj želji i borbi. Neshvatljivo je da u prva tri kola imamo ovoliko promašaja, a rekao bih da je ovaj meč bio posledica onoga što se dešavalo protiv Zemuna, kada smo, baš kao i večeras, stvorili jako mnogo šansi. Za ovaj nivo takmičenja, neshvatljivo je i to da iz dva kornera primite dva gola, zbog čega smo i u prvom i u drugom poluvremenu bili u rezultatskom minusu. Mislim da smo u prvom delu meča bili uhvatili dobar ritam i stvorili tri-četiri veoma izgledne situacije, kada je Eze pogodio prečku, a Zlomislić i Đurić imali šanse glavom. U drugom poluvremenu smo takođe dobro krenuli i od tog ranog penala, kada smo izjednačili, uspeli smo da kontrolišemo ritam, sve do momenta kada smo dozvolili da čovek sam skoči u kaznenom prostoru i ponovo nas dovede u zaostatak. Ne mogu da budem zadovoljan reakcijom naših igrača posle tog gola, jer smo ušli u bespotrebnu nervozu. Kao posledica prevelike želje, stresa, šoka, ali i onoga što se dešavalo protiv Zemuna u prošlom kolu, videlo se da su neki igrači izgubili samopouzdanje, pogotovo kad su bili u situacijama da idu „jedan na jedan“ sa golmanom protivnika. Nedostatak realizacije nam je strahoviti problem. Stvorili smo pet-šest šansi i po tome mislim da je meč mogao da ide u drugom toku, ali ukoliko je rezultat 1:2, to morate priznati i čestitati rivalu – kaže Veselinović.

U prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0, Nemanji Milojeviću je poništen gol zbog ofsajda, iako je, pre njega, loptom poslednji igrao neko od igrača gostiju.

– Nama se u prvom kolu protiv Lučana desila jedna situacija, koja se i u prošlom kolu ponovila na jednom beogradskom stadionu, a iako se sve identično dogodilo i večeras, rešavano je na drugačiji način. Voleo bih zaista da pogledam sve to na usporenom snimku. Ovo bi nam bila ogromna tri boda, ali ostali smo bez njih i to je činjenica – ističe Veselinović.

Jasno je da će Vojvodini za bolje rezultate biti potrebna bolja realizacija stvorenih prilika.

– Prvi uslov da se popravi realizacija jeste da ulazite u šanse. Mi smo na prošlom meču imali sedam-osam stopostotnih prilika, večeras smo ih imali pet-šest. Iako je reč o iskusnim igračima, a to sad kažem „vruće glave“, osećam da su neki od njih izgubili samopouzdanje. Cilj je da postignete gol i ukoliko to ne učinite, džaba prilike koje ste stvorili – rekao je Veselinović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Mačve u Šapcu.