После репрезентативне паузе, ове недеље наставља се такмичење у Супер лиги Србије. Премијерни меч осмог кола одиграће се у петак у Нишу, где ће фудбалери Војводине гостовати екипи Радничког, актуелном вицешампиону наше земље.

Самим тим, као и услед чињенице да су и Раднички и Војводина ове сезоне међу главним кандидатима за пласман у Европу, јасно је да се на „Чаиру“ очекује занимљива и неизвесна утакмица, што потврђују и речи капитена „старе даме“ Ранка Веселиновића.

– После репрезентативне паузе, очекује нас једно од најтежих гостовања у лиги. Тамо нисмо победили од 2016. године и, поучен искуством из претходних сезона, знам да нас очекује тврда и тешка утакмица. Деветак, Зукић, Топић и ја смо протеклих дана имали репрезентативних обавеза, али остали момци су добро тренирали и у ова два дана са шефом Лалатовићем ћемо размотрити тактичке замисли за овај меч, у којем свакако очекујем да идемо на победу – каже Веселиновић.

У прошлом колу, Војводина је у дербију против Црвене звезде доживела први пораз ове сезоне.

– Тај пораз није узроковао пад самопоуздања код нас, јер иако смо изгубили од Црвене звезде, мислим да смо генерално одиграли једну добру утакмицу. Имали смо своје шансе, а Црвена звезда је победила на индивидуални квалитет, искуство и неку своју рутину побеђивања. Атмосфера у нашој екипи је добра и спремно дочекујемо меч у Нишу, против врло неугодног тима – напомиње Веселиновић.

Од ове сезоне, он је нови капитен Војводине.

– Мислим да је то позитивно утицало на мене, јер значи ми да будем капитен једног тако великог клуба као што је Војводина. Не могу рећи да ми то даје додатни мотив, јер мотивисан сам увек, али даје ми одређену додатну сигурност у игри – рекао је Веселиновић.

Пред овај меч, у тиму Војводине нема повређених и суспендованих играча, а утакмица се игра у петак од 18 часова на „Чаиру“, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.