Aleksandar Veselinović

 

Posle remija njegovog tima protiv Mačve, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da su crveno-beli osvojili veoma važan bod.

Mačva i Vojvodina večeras su igrali nerešeno 0:0, u četvrtom kolu Super lige Srbije.

– Pre svega, iskreno čestitam igračima obe ekipe na beskompromisnoj borbi i fajterskom odnosu prema igri, a mom kolegi Aničiću i fudbalskom klubu Mačva želim puno sreće. Iako nemam manir da komentarišem nešto što nije moj deo posla i trudim se da uvek pronalazim greške u sebi, ovaj put bih zaista hteo da pohvalim suđenje. Utakmica je bila izuzetno nezgodna za suđenje, ali ne zato što su igrači bili bezobrazni, već zato što se igralo fajterski, sa mnogo duela i kontakta, na pravom domaćinskom terenu, gde je šabačka publika nosila svoju ekipu. To je ono što sve treba da nas raduje i zato mislim da to svi treba da pohvalimo – kaže Veselinović.

Bez obzira na nepovoljan bodovni saldo uoči ovog meča, šef stručnog štaba Vojvodine smatra da remi u Šapcu nije loš rezultat za njegov tim.

– Istina je da smo pre ove utakmice rezultatski veoma loše stajali, zato što smo na tri meča uzeli dva boda, iako verujem da celokupna javnost smatra da smo igrom i odnosom zaslužili mnogo više. Posle toga, došli smo u goste jednoj čisto domaćinskoj ekipi, koja 90 minuta igra veoma tvrdo i agresivno i koja je formirana već tri godine. Sa izuzetkom Matića, ovo je kompletna ekipa iz prošle sezone, koja zna da igra na rezultat. Uz dužno poštovanje prema domaćinu, a to nije nikakvo opravdanje za nas, igralo se na veoma lošem terenu, što i oni znaju isto kao i mi. U takvoj situaciji, morate biti koncentrisani 90 minuta, jer ukoliko popustite u samo jednom duelu, možete dovesti sebe u problem. Sa te strane, mislim da smo odigrali jednu takmičarsku utakmicu i da, ako smo za prva tri kola govorili da smo gubili bodove, sada možemo reći da smo osvojili jedan važan bod. Naravno, to ne menja naše ambicije i nezadovoljstvo zbog malog broja bodova u dosadašnjem toku prvenstva. Ovaj meč nam može poslužiti kao parametar, jer ne treba zaboraviti da je prošle sezone Crvena zvezda ovde ispala iz Kupa i da su mnoge druge ekipe gubile bodove. Napredak je lagano poražen pre dve nedelje i mislim da će malo ekipa ovde uspeti da pobedi. Samim tim, ovaj bod ima veliku vrednost. Smatram da utakmice u ovakvom ambijentu, pod reflektorima i sa publikom koja normalno podržava svoj tim, sve skupa treba da nas raduju – rekao je Veselinović.

U narednom kolu, Vojvodina će na svom terenu dočekati ekipu OFK Bačke.