Aleksandar Veselinović

 

Posle remija njegovog tima protiv Mladosti, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je svaki početak težak i da crveno-beli moraju da podignu glave i nastave dalje.

Vojvodina i Mladost večeras su igrali nerešeno 1:1 (1:1), u prvom kolu Super lige Srbije.

– Iskreno čestitam igračima obe ekipe, a mojim momcima prvenstveno na velikoj želji i borbenosti, za šta smatram da je nešto na čemu niko ne može da im zameri. Večeras je bilo vidljivo ono što sam rekao u najavi utakmice, a to je da smo igrali protiv ekipe koja je u prošlom prvenstvu, po mom skromnom mišljenju, uz Crvenu zvezdu i Spartak bila najtakmičarskija ekipa u ligi. To je veoma iskusan tim, koji nije menjao igrački kadar i koji već godinama na svakom terenu ide na pobedu. Obe ekipe su igrale spuštenih gardova, jer su i Vojvodina i Mladost želeli da pobede, a meč je mogao da ode i na jednu i na drugu stranu. Odavno nisam prisustvovao utakmici na kojoj je bilo više šuteva na oba gola – kaže Veselinović.

U najavi meča, on je rekao da Vojvodina nije potpuno spremna za početak prvenstva.

– U našoj ekipi je bilo mnogo stvari koje su razumljive, a tiču se komunikacije, nerazumevanja na terenu, orijentacije itd, što je plod onoga što svi već znaju, odnosno selekcije koja je još uvek u toku. Čak smo i gol primili usled nedostatka komunikacije. Dopustili smo dubinski pas između bočnog i centralnog beka, bilo je nesigurnosti oko toga ko će da izađe na odbijenu loptu i korekciju… Doduše, i kod našeg gola mislim da je bilo nedostatka komunikacije među igračima Mladosti, ali smatram da je utakmica bila sadržajna. U našem timu je bilo dosta stvari koje treba da popravimo i koje će ići svojim tokom kako ekipa bude radila zajedno i utakmice budu proticale. Pokazalo se da je svaki početak neizvestan i težak, pogotovo kada igrate protiv Mladosti iz Lučana, ali idemo dalje uzdignute glave. Rekao sam da ovaj brod plovi nemirnim morem, punim bure – ističe Veselinović.

Šef stručnog štaba Vojvodine istakao je još jedan problem sa kojim se susreo pred ovaj meč.

– Imali smo velikih problema u pripremi ove utakmice, jer smo, pored svega ostalog, tek juče popodne dobili informaciju da nismo uspeli da registrujemo Daniela Graovca, koji je za nas vrlo važan igrač i za koga mislim da će pokazati da svojim kvalitetom pravi razliku u srpskom fudbalu. Pre toga smo tri dana radili kompletnu pripremu meča sa njim i mislim da smo baš zbog njegovog izostanka imali određenih problema i u defanzivnim i u ofanzivnim prekidima. No, to je tako u fudbalu, morate da se prilagodite i nastavite dalje. Ekipi Mladosti i kolegi Milovanoviću iz sveg srca želim sve najbolje i bilo bi dobro da ovako nastave, odnosno da sve ekipe na našim terenima teže tome da na svakom meču igraju na pobedu – rekao je Veselinović.

Ekipa Vojvodine sutra će otputovati u Egipat, gde je u nedelju od 21 čas očekuje prijateljski meč u Aleksandriji protiv ekipe Piramidsa, dok će u drugom kolu Super lige Srbije narednog vikenda gostovati timu Zemuna.