Aleksandar Veselinović

 

Uprkos porazu njegovog tima od Piramidsa, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je veoma zadovoljan onim što su crveno-beli prikazali na tom meču.

Vojvodina je večeras poražena od Piramidsa rezultatom 3:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Aleksandriji.

– U svim mojim dosadašnjim izjavama, znate da sam bio veoma kritičan i samokritičan, ali večeras, bez obzira na rezultat, moram da budem veoma, veoma zadovoljan, iako ja sam po prirodi i naša ekipa moramo uvek da težimo pozitivnom rezultatu. Večeras smo prvi gol primili posle kornera, drugi iz penala, a treći je bio autogol. Međutim, ono što me raduje jeste to što mislim da su mnogi od ovih momaka iskoristili šansu i ovo iskustvo će im sigurno koristiti. Večeras smo igrali protiv ekipe koja gaji najveće moguće ambicije i to ne samo u prvenstvu Egipta, već čitave Afrike i koja u svom sastavu ima tri-četiri igrača koji su zajedno plaćeni oko 20 miliona evra. Na momente smo delovali veoma dobro kao tim, a postoji grupa igrača koja je odigrala na veoma visokom nivou, što me raduje pred nastavak prvenstva, jer na neke od njih možemo vrlo ozbiljno da računamo – kaže Veselinović.

U timu Vojvodine, večeras su posebno zapaženi bili vezisti Aleksandar Mirkov (22) i Damjan Gojkov (20).

– Ne bi bilo pedagoški da sada posebno nekog ističem, ali slažem se sa tim. Mislim da ne treba zaboraviti ni golmana Simića, koji je debitovao i kao figura ostavio jedan sasvim pozitivan utisak. Odnos momaka prema utakmici je bio izvanredan, a sport i dres Vojvodine su takvi da uvek morate iznova da se dokazujete. Ovo je bila veoma važna i potrebna provera za nas, odnosno jedno veliko iskustvo i ohrabrenje ovim momcima. Neki od njih koji su došli iz omladinaca, poput Mandića, Pantelića ili Vladića, sa nama su krenuli u pripremni period tek da popunimo broj, ali su vidno napredovali za ovih mesec i po dana. Vojvodina kao klub mora da posveti mnogo pažnje toj deci i da u budućnosti, za šest meseci, godinu ili dve, u timu opet ima igrače iz svojih omladinskih redova – napominje Veselinović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina će ove sezone imati veću konkurenciju u timu nego što je to bio slučaj u minulom prvenstvu.

– Nama je Gojkov novi igrač, golman Simić takođe, Mirkov je isto nedavno došao iz trećeligaške konkurencije… Potrebno nam je da imamo proširenu konkurenciju, jer prvenstvo je dugo, biće kartona i povreda, a konkurencija tera sve da budu bolji. Biće tu uspona i padova, što je sasvim normalno u razvoju mladih igrača. Međutim, treba nam strpljenje, jer pokazuju da treba da verujemo u njih i damo im podršku – naglašava Veselinović.

Šef stručnog štaba „stare dame“ jasno smatra da je gostovanje u Aleksandriji bilo izuzetno korisno za njegov tim.

– Apsolutno da i tu nemam nikakvu dilemu. Nažalost, naša javnost, a i mi sami, nismo bili upoznati sa tim protiv koga ćemo da igramo. Evo, četiri dana posle nas, ovde dolazi Rajo Valjekano da igra protiv njih. Pretpostavite samo šta znači za jednog Mirkova, koji je do juče igrao u trećeligaškoj konkurenciji, ili za Mandića, Pantelića i Vladića, koji su došli iz omladinaca, da odigraju meč protiv tima koji u svom sastavu ima tri Brazilca plaćena 20 miliona evra. Mislim da svi moramo biti prezadovoljni zbog toga – rekao je Veselinović.

Fudbaleri Vojvodine u ponedeljak rano ujutru u 4:30 sati čarter letom stižu iz Aleksandrije u Beograd, a njihov dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ očekuje se oko sedam časova.