Aleksandar Veselinović

 

Posle remija njegovog tima sa Radničkim, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da nije zadovoljan rezultatom i da smatra da su crveno-beli zaslužili pobedu.

Vojvodina i Radnički danas su igrali nerešeno 1:1 (1:1), u 29. kolu Super lige Srbije.

– Nismo zadovoljni rezultatom i mislim da su dešavanja na terenu pokazala da je Vojvodina zaslužila mnogo više. Igrali smo protiv jedne veoma kvalitetne i organizovane ekipe, a priprema za utakmicu je iziskivala mnogo napora, uzimajući u obzir ekipni i individualni kvalitet igrača Radničkog. U prvom poluvremenu, na sredini terena smo dobro odgovorili na te kvalitete i u potpunosti sproveli u delo ideju koju smo imali, pa smo stvorili nekoliko vrlo opasnih situacija za gol. Poremetio nas je dosuđeni jedanaesterac, ali uspeli smo da se vratimo do kraja poluvremena. Ovo je bila treća utakmica Vojvodine za osam dana i pokazalo se da je to ostavilo traga, jer ova ekipa vrlo teško može da odigra 90 minuta u istom ritmu. Vidljivo je bilo da smo u drugom poluvremenu izgubili na oštrini, iako su nam moral i volja bili na visokom nivou do samog kraja utakmice. U srpskom fudbalu sam ponovo posle 10 godina i ne bih hteo da komentarišem neke stvari koje su iznad nas. Čestitam mojim igračima, a Radničkom i kolegi Rastavcu želim sve najbolje – kaže Veselinović.

Na ovom meču, on je odlučio da na klupi ostavi vezistu Dejana Melega, koji je do sada bio standardni član prve postave.

– To nije iznenađenje, zato što je u poslednje vreme bilo mnogo utakmica, a u pripremi za ovaj meč, procenili smo da je najhomogenija i najopasnija ekipa ova koju smo izveli na teren. Mislim da je prvo poluvreme u potpunosti opravdalo to opredeljenje i da smo bili kompaktni i agresivni i po desnoj i po levoj strani, odnosno da smo kroz centralni deo dobro napadali prostor sa i bez lopte. Nismo realizovali tri-četiri veoma opasne situacije, a da jesmo, mislim da bi meč išao u sasvim drugom smeru – kaže Veselinović.

Na konferenciji za novinare posle meča, predstavnike medija interesovalo je njegovo viđenje situacije iz 94. minuta, u kojoj je Vojvodini poništen pogodak.

– Sa pozicije iz koje ja gledam utakmicu, kad nemate jasnu sliku i niste sigurni u nešto, neozbiljno je bilo šta komentarisati. Želeo bih da pogledam snimak, pogotovo uzimajući u obzir reakciju u svlačionici od strane igrača koji su bili direktni akteri te situacije – kaže Veselinović.

Meč protiv Radničkog bio je prvi ove sezone u kojem se u startnoj postavi našao Filip Knežević.

– On je veoma kvalitetan igrač i mislim da je odigrao veoma dobro. Objektivno, ima problem zbog toga što duži period nije igrao u kontinuitetu i on sam se ne oseća sposobnim da 90 minuta odigra u istom ritmu. Ipak, veoma sam zadovoljan njegovim angažmanom, motivacijom i kvalitetom igre. U prvom poluvremenu smo stvorili dosta dobrih prilika baš u situacijama u kojima je i on neposredno učestvovao i ukoliko ovako nastavi, naša ekipa sa njim će mnogo dobiti na kvalitetu – rekao je Veselinović.

U narednom kolu, fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje ekipi Radnika u Surdulici. Taj meč će se odigrati u četvrtak, sa početkom u 17 časova.