Фудбалски клуб Војводина са задовољством објављује да су у току завршни радови на постављању вештачке траве на терену број 3 у ФЦ „Вујадин Бошков“.

Под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције спроводи завршну фазу опремања фудбалског терена у склопу ФЦ „Вујадин Бошков“.

У циљу да се неким новим фудбалским ведетама и будућим шампионима омогуће адекватни услови за тренирање, биће потпуно реконструисан терен број 3 у склопу комплекса.

Овај помоћни терен био је у веома лошем стању, травната подлога готово уништена, у кишним условима неупотребљива, што је, уз недостатак одговарајућег осветљења, тренирање на овом терену у већем делу године често чинило, не само небезбедним, већ и немогућим. Али, ти проблеми ће ускоро бити потпуно решени.

Током реконструкције терена осим поставке вештачке траве, израђен је и посебни дренажни систем испод површине терена, као и дренажни бунари, те након тога преостаје још поставка рефлектора на стубовима одговарајуће висине; електроинсталације и заштитнe оградe око терена.

Нова подлога испуњава интернационалне стандарде у области спортских активности на отвореним теренима, као и ФИФА (Светска фудбалска асоцијација) програме квалитета, а прилагођена је тако да пружа мањи ризик од повреда корисницима терена.

Иначе, укупна вредност ове инвестиције износи 45 милиона динара, а планирани рок за завршетак радова управо је био текући месец, новембар 2022. године.