obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Iako je juče bilo planirano da fudbaleri Vojvodine odrade dva treninga na travnatim terenima kompleksa hotela „IC Santai“, to se nije dogodilo zbog lošeg vremena. Jaka kiša i snažan vetar omeli su Novosađane da urade vežbe koje su planirali, pa su trening sproveli u hotelskoj teretani, trudeći se da barem donekle ispune ono što je zacrtao šef stručnog štaba Zoran Marić. Igrači su bili podeljeni u dve grupe, a vežbama su rukovodili kondicioni treneri Aleksandar Janković i Goran Bašić.

– Vremenske neprilike nisu nas mnogo omele u radu, jer su igrači imali jak trening u teretani. Atmosfera među prvotimcima je i dalje  na visokom nivou i mislim da ćemo se potpuno spremni vratiti u Novi Sad.

U završnici smo rada u fazi razvoja maksimalne snage i eksploatacije brzinskih sposobnosti kod igrača, kao i na održavanju njihovih već dostignutih aerobnih i anaerobnih kapaciteta. Nakon povratka u Novi Sad, igrači će dobiti dva i po slobodna dana kako bi se osvežili, a u daljim mikro-ciklusima insistiraćemo na održavanju dostignutog stanja, ali i prevenciji od povreda. Potpuno sam uveren da ćemo maksimalno spremni dočekati početak trke za bodove.-reči su stručnjaka za kondicione pripreme, Aleksandra Jankovića.

 

PEKARIĆ ZADOVOLJAN URAĐENIM

– Imam razloga da budem potpuno zadovoljan pripremama i kompletnom situacijom u timu. Srećom, ozbiljnije povrede su nas mimoišle i siguran sam da ćemo u prvenstvu igrati dobar fudbal. To su pokazale i trening utakmice koje su ostale za nama, a ostalo je još da odigramo susret s gruzijskim timom Dinamo Batumi.

Mladi igrači su pokazali da se na njih može najozbiljnije računati, što može sve zajedno da nas raduje. Kako vreme bude prolazilo, oni će sve više napredovati, a odlazak iskusnijih igrača iz naših redova, sve manje će se osećati.

Šta očekujete na početku prvenstva i u duelu s OFK Beogradom?

– Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i nagovestiti još bolje partije tokom proleća. Smatram da će, za nas, biti uspeh, ako ostanemo na trećem mestu i tom cilju ćemo nastojati da težimo. Naravno, trener Marić i članovi stručnog štaba odlučiće ko će igrati u prvoj, kao i u svom ostalim utakmicama, a ja verujem da, za koga god da se opredele, neće pogrešiti.

 

SUTRA GENERALNA PROBA

Pred novosadskom fudbalskom ekspedicijom na pripremama u Turskoj ostao je još jedan ispit, nakon kojeg „crveno-beli“ pakuju kofere i vraćaju se u Srbiju. Generalnu probu pred početak drugog dela domaćeg prvenstva, Novosađani će imati u sredu, 11. februara, a rival će im biti gruzijska ekipa, Dinamo Batumi.

Kako je ranije i najavio, trener Vojvodine, Zoran Marić će, u ovom susretu, pružiti šansu ekipi, koja će, najverovatnije početi utakmicu protiv OFK Beograda na Karaburmi. Prema rečima kormilara „crveno-belih“, njemu će u duelu sa Gruzijcima biti primaran rezultat, kako bi se igrači Vojvodine pripremili za takmičarske utakmice koje ih očekuju na proleće.

Dr Borko Vukosav, šef medicionskog dela tima, očekuje da će igrati i lakše povređeni kapiten Mijat Gaćinović, a da će šef struke moći da računa i na oporavljenog Elmira Asanija.

Početak susreta zakazan je za 16.30 časova.