Veterani Proletera i Vojvodine

 

Veterani Vojvodine juče su bili gosti fudbalskog kluba Proleter iz Johovca i tom prilikom odigrali prijateljski revijalni meč.

Veterani Vojvodine juče su imali jednodnevni izlet u mesto Johovac kod Bijeljine, gde su bili dočekani od strane lokalnog fudbalskog kluba Proleter i tom prilikom sa veteranima ovog kluba odigrali prijateljski meč. Proleter iz Johovca je klub u kojem je svoje prve fudbalske korake napravio Savo Milošević, bivši proslavljeni reprezentativac naše zemlje.

Za Vojvodinu, na ovom meču su od početka zaigrali Srđan Žakula, Zoran Šaraba, Milan Belić, Ivica Vukov, Radoslav Batak, Jaroslav Stupavski, Mićo Vranješ, Dušan Mijić, Zoltan Sabo i Bora Filipović, a kasnije su zaigrali i Ljubiša Dunđerski, Goran Ćurko, Vlado Obradović, Hasib Bakić, Anđelko Jokić i Dragan Leskovac. S druge strane, ekipu Proletera predvodili su Savo Milošević i nekadašnji napadač Crvene zvezde Dragan Mićić.

Meč je završen rezultatom 4:4, uz golove Filipovića, Vranješa, Jokića i Stupavskog za Vojvodinu, odnosno Mićića, Boškovića, Simića i Miloševića za Proleter. Naravno, kao i uvek u ovakvim susretima, rezultat je bio u drugom planu, ali se zato može reći da je na terenu viđeno zaista dosta lepih akcija, šuteva, golova i odbrana.

Posle meča, druženje je nastavljeno, a tada je član šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine Radivoj Radosav domaćinima uručio poklon u vidu monografije FK Vojvodina „Prvih sto“, te od njih zauzvrat dobio veliku uramljenu fotografiju.